Dával dívce zadarmo pervitin

Informační servis Policie ČR

 

Mladý muž dával své známé pervitin – skončil v rukou kriminalistů

 

Prachatičtí kriminalisté obvinili v těchto dnech muže (24 let) z Prachaticka z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž měl počátkem tohoto roku v jednom bytě ve Volarech, kde se v té době zdržoval ale i jinde v okrese Prachatice zadarmo dávat mladé dívce drogu pervitin. Tu pak užívali společně nejprve kouřením a šňupáním, pak přešli i na nitrožilní aplikaci. Dívce takto v desítkách případů poskytl několik gramů této drogy. Kriminalisté jej stíhají na svobodě.

 

 

 

Z budovy zmizelo kovové zábradlí za 50 000 korun, pachatel však ukradl a poškodil i další věci

Vimperští policisté přijali minulý týden včera oznámení o krádeži v jednom objektu ve Vimperku. Neznámý pachatel do něj v přesně nezjištěné době vnikl a odcizil odtud kovovou zárubeň dveří a také kovové zábradlí ze dvou schodišť v hodnotě 50 000 korun. Z umývárny pak odtrhl a odcizil svody litinových odpadních rour a zepředu budovy vzal hliníkový rám. Při svém počínání navíc poškodil luxferovou stěnu. Celková škoda, kterou tak krádeží a poškozením cizí věci způsobil, dosáhla výše 66 000 korun. Policisté po jeho totožnosti intenzivně pátrají.  
 
 
 

Stihla ukrást téměř 4 000 litrů nafty, pak to prasklo tankovala na kradenou kartu

 

Prachatičtí kriminalisté objasnili v těchto dnech případ krádeže pohonných hmot. Zjistili, že mladá žena (27 let) z Českobudějovicka od června loňského roku do února tohoto roku neoprávněně odebrala motorovou naftu a benzín na úkor společnosti s ručením omezeným z Prahy. Měla totiž jejich tankovací kartu.
 
U dotčené společnosti byl ještě v minulém roce zaměstnán její bývalý druh. Společnost mu tuto tankovací kartu svěřila. Muž si ji dal do peněženky, ze které mu ji žena vzala. Poté na ni začala tankovat. Dříve než si toho stačila poškozená společnost všimnout, odčerpala žena téměř 4 000 litrů nafty a několik litrů benzinu. Celková škoda, kterou tak způsobila, dosáhla výše bezmála 136 000 korun. Pak spadla klec. Do případu se vložili prachatičtí kriminalisté a případ v krátké době objasnili. Případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Mladá žena by tak měla skončit do dvou týdnů před soudem.
 
 
-p cr-