Kriminalisté žádají o pomoc při identifikaci mrtvého z Orlíku

Orlík vydal další oběť vraždy

orlik 1  orlik 2

 

Jihočeští kriminalisté rozplétají vraždu neznámého muže, jehož torzo vytáhli potápěči z Orlické přehrady pod Otavským mostem. Žádají veřejnost o pomoc při pátrání po jeho totožnosti.
Jihočeským kriminalistům přibyla velmi zvláštním způsobem k rozpletení další vražda. Při pátrací akci v okolí Orlické přehrady totiž počátkem měsíce objevili s pomocí potápěčů pod Otavským mostem u Zvíkovského podhradí torzo mužského těla.

 

orlik 6

 

 

Z hloubky několika metrů vyprostili potápěči tělo, zabalené v modré plachtě z PVC. Tělo bylo omotáno řetězem a ten byl u dna ukotven podstavcem přenosné dopravní značky. Totožnost mrtvého není známá.

orlik 7  orlik 9

Podle dosud provedených posudků a zkoumání z několika oborů lidské činnosti by muž mohl být ve věku 32-42 let, výška postavy 170 -175 cm. Chrup muže vykazuje známky stomatologické péče, jsou osazeny můstky.

 

Muž byl oblečen do oboustranné sportovní bundy zn. Basiko sports, se stahováním u pasu, pravděpodobně hnědé barvy. Dále do světlých, plátěných kalhot, vel. S, zn. Brugi (Italy), stahování šňůrou u pasu. Pod kalhotami měl muž trenýrky značky Man´s World, původně bílošedé s knoflíčky na poklopci, styl “boxerky”. Obutý byl do bot značky Reebok Aztrek, velikost 42. Oblečení je na fotografiích.

 

Tělo by mohlo být ve vodě zhruba dva roky a více. Kriminalisté nevylučují ani tu možnost, že by se mohlo jednat o cizince.

 

Kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti muže, ale přivítají také jakékoliv informace k věcem na fotografiích. Je možné, že pachatelé věci, které použili k zatížení těla, odcizili v okolí. Kdo by měl k tomuto zločinu jakékoliv informace, ať kontaktuje policisty na lince 158. Každá maličkost je důležitá.

-red, p cr-

 

{gallery}susice/2014/4_duben/orlik/{/gallery}