Sušické náměstí – dnes v poledne

CZECH CUP MĚSTA SUŠICE 4. 5. ve 12 hodin, Sušice – náměstí

 

Dřevorubecká sezóna STIHL Timbersports startuje,Sušice uvidí dnes kvalifikaci za přítomnosti Martina Komárka, loni bronzového finalisty na mistrovství světa v americkém Wisconsinu.

Laťka se bude držet vysoko. Stejně jako minulý rok i letos pořadatelé připravili pět kvalifikačních závodů – neustále se totiž zvyšuje zájem o účast nejen mezi závodníky, ale také celá série STIHL Timbersports láká čím dál tím více diváků. Ti nejlepší sportovní dřevorubci se utkají v opravdu velké konkurenci. Po loňské velice vyrovnané sezóně a vzhledem k zvyšování výkonnosti české špičky nebude mít osminásobný mistr ČR Jan Svoboda lehkou pozici pro další obhajobu titulu – nejen Zdeněk Maťha a pro finále „domácí“ Martin Roušal mu budou rovnocennými soupeři!

 

vitezna hot saw jan svoboda

                                                                                                           Jan Svoboda

 

Sportovci musí prokázat svou zručnost, rychlost a přesnost v šesti disciplínách. Jako první na ně čeká SPRINGBOARD, při kterém se musejí vypořádat s přesekávání kmene z prkna ve výšce. Následují STIHL STOCK SAW, řezání klasickou motorovou pilou, a STANDING BLOG CHOP, přesekávání stojícího kmene. Další výzvou se stane SINGLE BUCK, kde musejí závodníci předvést své dovednosti s ruční pilou. V disciplíně UNDERHAND CHOP musí sportovci prokázat svoji zručnost v přesekávání ležícího kmene a jako třešnička na závěr je připravena disciplína s názvem HOT SAW, řezání extrémně silnou pilou.

 

timber susice

 

 

-red-