Nejmladší atleti zahájili soutěže

Ve čtvrtek 15. 5. se v Plzni uskutečnilo 1. kolo družstev mladších žáků a žákyň Plzeňského kraje v atletice. Atletické naděje se utkaly v běhu na 60m překážek, 60m, 300m, 600m, hodu kriketovým míčkem, vrhu koulí, skoku do dálky, skoku do výšky a ve štafetě na 4x 60m.

 

Chlapecké družstvo TJ Sušice ve složení Prášek, Potužník, Dražka, Svoboda, Šarina, Schafhauser, Demeter, Heberlein obsadilo v tomto prvním letošním měření sil krásné třetí místo a několik velmi pěkných individuálních výkonů v jednotlivých disciplínách.

Družstvo dívek ve složení Potužáková, Fornousová, Kornová, Kmecová, Schafhauserová, Simetová, Šantrůčková, Párecká obsadilo při své letošní premiéře celkové páté místo, ale i děvčata se blýskla několika pozoruhodnými výkony.

 

Trenér nejmladších atletů Jan Prášek komentoval vystoupení svých svěřenců takto: „Naši malí se určitě neztratili. Tolik předních umístění jsme ani nečekali. A až “vyladíme” nasazování do disciplin, bude to určitě ještě lepší. Toto bylo první “zahřívací” kolo, asi po třech létech, co jsme mladší žactvo “nepostavili” . A to máme plno mladších dětí – zejména ročník 2003 – kteří mohou závodit ještě další dva roky. Všichni překvapili bojovností a optimistickým úsměvem. Všechny musím pochválit. Už se těšíme na další kolo.“

 

Kompletní výsledky najdete zde.

atletika plzen

(doc)