Ještě že je ten hrad tak velký!

bdiscipliny 30

 

Protože jinak by zmizel pod záplavou  rukou, nohou a hlav, které sem  v sobotu, poslední květnový den nepřetržitě proudily. Řeč je samozřejmě o Rabí, které letois pro děti připravilo  již 13. ročník oblíbené RABIJÁDY.

 

“Pozor, princezna kráčí!” uvolňoval cestu princezně Jasmínce dvorní šašek Vašek – oba dva byli usměvavými průvodci, moderátory, učiteli tance a  zábavných kousků po celý den…

princezna sasek

 

 

Na soutěžící návštěvníky čekalo 18 disciplín – hravé, zábavné, dovednostní i vědomostní. Třeba tajemná v hradním sklepení, kde  bylo třeba nastudovat něco o nočníctvorech a pak správně odpovídat na otázky, byla dobrodružná.

bdiscipliny 14

bdiscipliny 24

 

 

 

“Rabijáti” se pokoušeli přeprat rytíře, mnozí ale zkrotli na  středověkém “kolotoči”, hlava se z výšky nikomu nezatočila, lov zvěře proběhl ke spokojenosti hradních pánů…

bdiscipliny 20

bdiscipliny 28

 

 

Tradičně trvalá fronta se vinula ke stanovišti “Na hlídku!” Samozřejmě – lanovkou  nad nádvořím, okouknout, jestli někdo někde náhodou nedělá nějakou neplechu.. to je přece adrenalin! Hlídkovali nejmenší i větší (nejmenší se také nejméně báli) a strážní lanovka se nezastavila celý den. Vše tedy bylo v pořádku a hrad, přestože dobyt, i jeho obyvatelé, byli v bezpečí.

 

alanovka 1

 

 

Celodenní akce  měla i letos velký úspěch a děti i dospělí dávají “palec nahoru”!  Přípravy, zajištění, organizace i samotné provedení proběhlo v režii správy hradu, partnerů a pomocníků – všem patří velký dík za skvělou akci a ujištění: “Příští rok přijdeme znovu!”

 

-as-


Další snímky z letošních hradních radovánek najdete ve FOTOGALERII.