Šetrnější odběry krve díky novému přístroji

 

pt2
Nový přístroj mohou u svých klientů od čtvrtka minulého týdne využívat pracovníci Oblastní charity Vimperk. Šikovný moderní aparátek CoaguChek XS slouží ke kvantitativnímu stanovení krevních hodnot s použitím kapilární krve odebrané z konečku prstu nebo neošetřené žilní plné krve. Stačí jen vložit kódovací čip, zapnout přístroj, vložit testovací proužek a nanést vzorek krve, po uplynutí určené doby se výsledek zobrazí na displeji a uloží do paměti. Nepohodlné a časově náročnější klasické odebírání krve tak odpadá, komfort poskytuje přístroj pacientům i  personálu.

 

pt

 

O pořízení nového přístroje se postaralo  Občanské sdružení Stanislavy Chumanové, které jej zakoupilo a včera předalo Domovu klidného stáří v Pravětíně, za přítomnosti ředitelky OCH Vimperk Dany Markové, do užívání. Přístroj v hodnotě 24 300 Kč je opravdu vítaným pomocníkem, jak potvrdila sama Dana Marková:

 

pt 3Předání nového přístroje za přítomnosti starosty Vimperka a předsedkyně o. s. Stanislavy Chumanové  proběhlo ve středu 25. června.

 

Logo sdružení final
Děkujeme občanskému sdružení Stanislavy Chumanové za darování tohoto velice potřebného přístroje, který výrazně zkvalitní poskytování zdravotní
péče klientům Domu klidného stáří v Pravětíně. Přístroj nám umožní zjistit výsledek z krve okamžitě, nemusíme vzorek odesílat do laboratoře a šetří žíly našich pacientů, kterým je někdy obtížné odebírat krev,” vysvětlila zároveň s poděkováním význam moderní pomůcky pro práci se seniory.

 

-red-