AKTUALIZOVÁNO: Ráno na střeše, odpoledne v rybníce

Aktuálně / ověřeno

Sušice

 

hradek1

 

Pravděpodobně  nevzvládnutí vozidla a následný smyk dostal terénní auto na  střechu do pole. Hasiči HZS stanice Sušice zasahovali dnes ráno u zprvu hrozivě vyhlížející nehody, kdy se vůz řidiče, jedoucího ve směru od Hrádku do Sušice, po projetí mírné pravotočivé zatáčky ‘svezl’ do pole a skončil na střeše. Řidiči se naštěstí nic nestalo, auto je na tom hůř.

 

hradek3

Na místě kromě HZS Sušice vyšetřovali nehodu jak policisté z OO P ČR v Sušici, tak i DP Klatovy.

 

Tachov

Senioři s vnoučetem skončili s autem v rybníce

AKTUALIZOVÁNO:

12. 10. (09:45)

Nehodu muž nepřežil, babička s vnukem jsou v kritickém stavu. 

Nehodu nepřežil muž ve věku 82 let,  čtřiasedmdesátiletá žena a její čtrnáctiletý vnuk jsou v kritickém stavu  v plzeňské fakultní nemocnici. S největší pravděpodobností  vůz dostal smyk, přesnou příčinu nehody ale poicie stále šetří.

 

———————————————————————————————————————————————————————–

11. 10.  (20:39)

Druhá nehoda se stala mimo “náš” region, přesto  ji zveřejňujeme. S nadcházejícím proměnlivým počasím je třeba dbát zvýšené opatrnosti a přizpůsobit jízdu  svým schopnostem a aktuálnímu stavu vozovky.

 

Nehoda, která vypadala velmi tragicky, bude snad mít  dobrý konec.

V pátek 11. října v 14:32 hodin vyjeli hasiči k dopravní nehodě, která se stala za Tachovem ve směru na Ctiboř. Osobní auto se převrátilo na střechu do rybníka Kyvadlo. Ve voze zůstaly uvězněny tři osoby.

tachov

Hasiči skočili do rybníka a pomocí traktoru, který byl na místě události, převrátili auto zpět na kola a přitáhli ke hrázi. Z vozidla vyprostili tři osoby – dva dospělé a jejich vnouče. Společně se zdravotnickými záchranáři všechny resuscitovali. Po několika minutách se podařilo obnovit životní funkce. Dítě ve vážném stavu transportoval do nemocnice vrtulník LZS, oba těžce poraněné seniory odvezla do nemocnice ZZS.

Na místo se dostavili také zástupci odboru ŽP. Hasiči sebrali z hladiny rybníka uniklé provozní náplně, které vytvořily film o rozměrech asi 3×3 metry. Pomohli s naložením vozidla na odtahovou službu. Silnice byla po dobu zásahu a vyšetřování zcela uzavřena.

-hzs, red-