Aktualizováno – Sportovní víkend 12.10. – 13.10.

6.kolo – okresní přebor mladší přípravka

čtvrtek 10.10.2013 od 16h v Prachaticích

 

FK Tatran Prachatice – TJ ŠUMAVAN VIMPERK “A” 0:16 (0:9)

 

Branky: Václav Hovorka 5, Adam Sedláček 4, Adam Hodina 3, Matěj Stohr 3, Adam Kliment

 

SK Lhenice – TJ ŠUMAVAN VIMPERK “A” 2″5 (1:3)

 

Branky: Matěj Stohr 4, Radek Juřík

 

TJ Šumavan Vimperk “B” měl v 6.kole volný los.

 

Sobota:

Fobal: Starší žáci 1.A

 

Vimperk-Hradiště 1:0 (1:0)

Branky:Placek

sestava:  Král D . – Matoušek V., Kadlec D.,Placek V..-Uhlík M.,Červený D.,Frček L.,Rod O.,Koubek J., Červený O..- Koloušek T

střídali:  Zahradník J.

V sobotu jsme sehráli další těžké utkání,proti velmi silnému soupeři.Po tuhém boji jsme nakonec dokázali ubránit jednogólové vítězství.Velmi dobrý zápas odehráli Dominik Kadlec a Tomáš koloušek.

 

Fotbal: Mladší žáci 1.A

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Hradiště 8:1 (3:0)

 

branky: Koloušek 2, Červený 2, Šimek, Jaroš, Vlček, Rod – Nimburský

 

sestava: Uhříček – Zahradník, Uhlík, Vrábel, Rod, Červený “K”, Koloušek, Vlček, Děd, Šimek, Novotný, Jaroš

 

trenéři: Luboš Matoušek, Lukáš Sýs

 

vedoucí týmu: Pavel Rod

 

Hodnocení trenéra Lukáše Sýse:

“Proti týmu, který byl složen kompletně z hráčů ročníku 2001 jsme odehráli výborné utkání. Od první minuty jsme soupeře k ničemu nepustili a diktovali jsme tempo hry. Naši čtyři hráči, Uhlík, Rod, Červený a Koloušek odehráli celé utkání za starší žáky a poté odmakali a řídili hru za nás, velmi si toho ceníme. Opět odehráli výborný zápas hráči ročníku 2003 Vrábel, Děd, Vlček a Novotný. Celé mužstvo za předvedený výkon zaslouží pochvalu.”

 

TJ ŠUMAVAN VIMPERK “C”  – NETOLICE      8:2  (3:0)

Branky:  Willmann 2x,Benda 2x,Hodina 2x,Uhlík 2x – Záhorka 2x

 

Lední hokej: Dorost

 

HC VIMPERK – TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 7 : 2 (2:0,3:1,2:1)

Branky: Hlavica 2, Ptášnik 2, Buček 1, Král 1, Skalický 1

Přihrávky: Chval 1, Král 1, Skalický 1, Žampach 1 

Vyloučení: 7:4, domácí Pek a hostující Šídlo 5+do konce

 

Ve svém druhém utkání přivítali na svém ledě vimperští dorostenci soupeře z Hluboké nad Vltavou, se kterým si prohodili pořadatelství utkání, jelikož hosté ještě nemají k dispozici ledovou plochu na otevřeném kluzišti. Domácím chyběli nemocní Herz s Klímou a hosté nastoupili pouze s deseti hráči do hry. První třetina byla velmi vyrovnaná a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Na jejím konci byli šťastnější domácí, kteří ji vyhráli dvoubrankovým rozdílem a nutno dodat, že v úvodním dějství měli více ze hry hosté a jen díky spolehlivému domácímu brankaři Skolkovi nebylo skóre opačné. Ve druhé třetině již domácí přebrali iniciativu, zatlačili svého soupeře do obraného pásma a výsledkem byli další tři vstřelené branky oproti jedné hostů. Třetí třetina se již pouze dohrávala, hostům v menším počtu již znatelně docházely síli a když po vzájemné šarvátce bylo z každého mužstva vyloučeno po jednom hráči, dohrávali utkání pouze v devíti. Domácí toho výrazněji nedokázali využít a při vědomí rozhodnutého utkání úroveň zápasu z jejich strany opadla. I ve druhém utkání tak vimperští dorostenci zvítězili a předvedený výkon již byl o mnoho lepší než v prvním utrápeném utkání a to i zásluhou domácího brankáře.  Dvě utkání-dvě vítězství, slibný vstup do sezóny.   

{gallery}vimperk/2013/rijen/dorost_vimperk_hluboka/{/gallery}

 

Fotbal OP:muži

Šumavan Vimperk B – TJ Zbytiny 2:0 (1:0)

Rozhodčí: Harvalík

 

branky: 26´Pankratz (11), 75´Klimek

 

sestava: Šetka (57´ČK) – Hrabák, Gaier, Pechlát (45´Důra), Čejka – Čech, Pankratz “K”, Hrubý, Sýs M. (57´Wagner) – Klimek, Vávra (78´Bláha)

 

trenér: Jaroslav Koubek

 

vedoucí týmu: David Starší

 

Hodnocení trenéra Jaroslava Koubka:

 

“Jsem rád, že držíme i po tomto utkání domácí neporazitelnost. Od 57´ jsme hráli v deseti po vyloučení našeho brankáře a i v oslabení jsme dokázali vstřelit gól. Cením si toho, že se tým dokázal v oslabení semknout, to ukazuje na vnitřní sílu našeho mladého mančaftu. Vyhráli jsme hlavně díky vetší fotbalovosti a chuti po vítězství. Příští kolo zajíždíme na derby do Zdíkova. Doufám, že náš tým už konečně z venku přiveze tři body.”

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/fotbal_vimperk_zbytiny/{/gallery}

 

KP Basketballu:

BK Vimperk – SKB Strakonice “B” 65:74 (18:19, 34:32, 48:53)

 

Do prvního domácího zápasu nastoupil vimperský celek s odhodláním poprvé v sezoně zvítězit. Do cesty se mu po dvou venkovních porážkách postavil záložní celek ze Strakonic. Už před zápasový pohled na tým hostí naznačoval, že to nebude nic jednoduchého. Tým posílen o P.Jandu a P. Bůžka, kteří v loňském roce hráli druhou ligu a i nováčka v hostujícím týmu a to L.Kohouta, který svojí výškou zcela převyšoval všechny hráče na hřišti a to bylo především znát na doskoku. Doskok byl jeden z nejdůležitějších faktorů prohry i ve třetím zápase. Nedůslednost pod košem, absolutní rezignace o pokus doskočit nepřesnou střelu svého spoluhráče a neubránění poziční hrou soupeře, který i přes značnou výškovou převahu, se často dostával moc snadno k doskokům. Na útočné polovině to byla snad ještě větší tragédie než v obraně. Často Vimperští vůbec nevěděli co hrát na tvrdou a velmi kompatibilní obranu hostů. Útok za útokem byl zakončován nepřesnou, nevypracovanou střelou a nebo v horší variantě, zbytečnou ztrátou. Musíme jen doufat, že do příštího zápasu se tým dá dohromady, upozorní se na chyby, které jsou letos časté a pokusí se zapracovat na jejich odstranění. Už tuto sobotu na palubovku přicestuje záložní celek Písku, který má ve svém kádru mnoho hráčů s ligovými zkušenostmi a bude velmi těžkým soupeřem. 

 

Střelci Bk Vimperk: M.Susol 19, J.Hodina 14, M.Sitár, R.Klímek a F.Doule po 9, P.Lukáš 3 a M.Gála 2

{gallery}vimperk/2013/rijen/basket/{/gallery}

 

Hokej Junioři:

 

TJ DDM Rokycany-HC Vimperk 6:3(2:1,1:2,3:0)

Branky:4.Hejna,9.Pech,36.Levora,53. a 55.Černý,60.Nekola-18.Sitter
R.,31.Vachošek,32.Pešl

 

Neděle:

 

Obrazem – Metaná – mistrovství ČR Vimperk 13.10.2013

{gallery}vimperk/2013/rijen/metana_vimperk/{/gallery}

 

1.A sk.B fotbal muži

Šumavan Vimperk – Dobrá Voda 3:1 (0:0)

Branky: Šíp Martin,Psutka Jan,Vondrášek Petr – Choboda V.

11.min nedal domácí Petr Vondrášek PK.

{gallery}vimperk/2013/rijen/fotbal_vimperk_dobra_voda/{/gallery}

 

KP.Hokej muži:

Humpolec-HC Vimperk 4:3(3:2,1:1,0:0)

 

text a foto: Zdeněk Formánek