Město se připravuje na volby i schválení rozpočtu

Aktuálně/ ověřeno

 

První setkání členů volebních komisí se konalo v úterý 15. října. Po odepsání slibu člena okrskové volební komise, v němž se každý ze zúčastněných zavazuje „Slibuji na svou čest, že budu svědomitě a nestranně vykonávat svoji funkci a budu se při tom řídit Ústavou, zákony a jinými právními předpisy České republiky“, se členové postupně seznámí s aktuálně platnou volební legislativou, procesními postupy při volbách a povinnostmi volebních komisařů.

—————————————————————————

Rozpočet města na rok 2014

Nastává projednávání rozpočtu města na následující rok. Správci jednotlivých kapitol měli za úkol do poloviny října připravit jednotlivé návrhy hospodaření tak, aby mohl být celkový rozpočet města sestaven a předložen k projednání na prosincovém zasedání zastupitelstva.

„Pokud dojdeme ke shodě a na zastupitelstvu bude rozpočet schválen, město, stejně jako v předchozích letech, bude od 1. ledna 2014 hospodařit v režimu řádného rozpočtu a vyhne se rozpočtovému provizoriu,“ uvedl starosta Ing. Petrášek.

 

Objeví se v rozpočtu na rok 2014 nějaké mimořádné položky?

„Mimořádné položky tam budou dvě, týkají se úpravny vody v Brlohu a realizace výstavby nového koupaliště. Obě se pohybují v řádu zhruba 30 milionů korun. Úpravna vody bude hrazena plně z rozpočtu města v horizontu dvou let, přičemž se na úhradě nákladů budeme podílet spolu provozovatelem vodovodní infrastruktury ve městě – společností Čevak a. s. (formou předplaceného nájemného), oprava koupaliště je hrazena z evropských fondů, kdy jde o předfinancování projektu ve výši zhruba 85 % celkových nákladů,“ dodal starosta.

 

Koupaliště má v současné době hotovou projektovou dokumentaci, připravuje se vypsání výběrového řízení a následně výběr dodavatele. Pokud nenastanou nepředpokládané překážky a budou příznivé klimatické podmínky, doufáme, že bourací a přípravné práce by mohly začít ještě do konce letošního roku,“ upřesnil Ing. Petrášek. Termín dokončení opravy koupaliště je v listopadu 2014.

 

-as-