Boj s kyberkriminalitou

Boj s kyberkriminalitou na jihu Čech získá na obrátkách

 

Prachatické občanské sdružení Portus začíná novým způsobem na jihu Čech pomáhat v boji proti kyberkriminalitě. Negativní jevy skrývající se pod tímto pojmem související s rozmachem sociálních sítí se stávají čím dál tím větším společenským problémem a ve světě už mají na svědomí i mrtvé. Nemluvě o těžkých dopadech na psychiku. Portus nyní získal od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy akreditaci na vzdělávání pedagogů, aby s kyberkriminalitou mohli ve školách účinněji bojovat.

 

Kurzy akreditované Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy jsou určené pro pedagogy, školní metodiky prevence nebo výchovné poradce. „Dozví se o tom, co přesně kyberkriminalita je, o fungování sociálních sítí, rodičovské kontrole, ochraně osobních dat a bezpečném chování na internetu. Nezapomínáme ale například na nástrahy světa počítačových her, jejichž dopady na děti a mládež jsou také velké, nebo problematiku ochrany autorských práv na internetu,“ řekl ředitel Portusu Prachatice a hlavní lektor kurzů Petr Šmíd.

 

Pedagogové, metodici a poradci pak budou moci tyto informace využít ve školách při práci s dětmi. Podrobnosti o kurzech a problematice kyberkriminality je možné získat na e-mailu reditel@portusprachatice.cz, telefonu 722 928 192 a webových stránkách naší organice www.portusprachatice.cz.

-tp-