Aktualizováno – Sportovní víkend 26.10. – 27.10.

Hokej:

 

Turnaj 3.třída

 

HC VIMPERK – HC Č. BUDĚJOVICE II  9:5 (3:4,3:1,3:0)

branky, asistence: Stöhr 4+1, Willmann 3+4, Štěpánek 1+2, Paletář 1+0

HC VIMPERK – HC Č. BUDĚJOVICE II   1 :3  (0:2,0:0,1:1)

branky: Tykalová G. 1+0

HC VIMPERK – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV  9:1  (3:1,1:0,5:0)

branky, asistence: Paletář 3+1, Stöhr 2+1, Štěpánek 2+0, Willmann 1+5, Blažíček 1+0, Přibyl 0+1, Vostradovský 0+1

HC VIMPERK – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV  23:1  (11:0, 8:0, 4:1)

branky: Tykalová G. 9+0, Vaník 5+0, Bureš 4+0, Tykalová K. 3+0, Jaroš 2+0

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/turnaj_hokej/{/gallery}

 

 

Fotbal:

Starší žáci : TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FC Písek 2:3

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/fotbal_zaci_vimperk_pisek/{/gallery}

 

 

Okresní přebor muži: TJ ŠUMAVAN VIMPERK – FC Pěčnov 1:3

 

 

 

Hokej Junioři:

TJ Loko Veselí-HC Vimperk 2:4(1:2,1:0,0:2)Bárta 2,Sitter R.,Myslík

 

 

 

Fotbal muži 1.A

Šumavan Vimperk – 1.FC Netolice 1:0 (0:0)
Branky: 72. Kurz.

 

{gallery}vimperk/2013/rijen/fotbal_muzi_vimperk_netolice/{/gallery}

 

Hokej:

 

HC STRAKONICE – HC VIMPERK  7 : 2 (1:0,2:1,4:1)

 

Branky: Fidler 1, Skalický 1

 

Přihrávky: Myslík 1, Hlavica 1 

 

Vyloučení: 7:8, vimperský Myslík 10min, Skolek 10min

 

V prvním venkovním utkání narazili vimperští dorostenci na favorita soutěže mužstvo Strakonic, které disponuje silným týmem, jehož hráči mohou nastupovat i v dorostenecké lize a v domácím utkání jasně dominovali při hře na tři kompletní pětice, oproti hostům hrající na čtyři obránce, z toho tři naskočili do dorostenecké soutěže prvním rokem. Hosté byli tentokrát kompletní již z uzdraveným mladíčkem Herzem, ale dva z útočníků do utkání nastoupili po fotbalovém zápase. Již v první třetině soupeř ukázal svoji síli a celopločným rychlým hokejem podporovaným dobrým bruslením s přesnou kombinaci často zatlačili vimperské do obranného pásma. Hosté obětavým výkonem a spolehlivým brankářem Skolkem odcházeli do šaten pouze s jednobrankovým mankem. Druhá třetina kopírovala úvodní. V jejím úvodu se domácí ujali tříbrankového vedení, které vimpeští korigovali v třicáté páté minutě snížením Skalického po samostatném úniku. Před tím ještě neproměnil hostující střelec Hlavica trestné střílení. Plány o zdramatizování utkání ve třetí třetině vzaly za své hned po sedmi vteřinách, po vhazování ve středním pásmu a navíc v oslabení přidali domácí čtvrtou branku a bylo vymalováno. V padesáté první minutě snížil hostující Fidler na rozdíl dvou branek na přijatelné skóre, jenže v závěru utkání hostům znatelně docházely síly, čehož v pohodě hrající domácí využili ke vstřelení tří branek a výsledek se stal pro strakonické jednoznačným. Utkání ukázalo rozdílný přístup obou mužstev hlavně v taktice a takovýmito zápasy se vimperští hráči mohou posouvat výš, což však nejde bez pravidelného tréninku, ne pouze v pátek a někteří ani to, a bez herní disciplíny včetně zbytečného vylučování o desetiminutových trestech ani

 

KP muži hokej:

 

 

HC Slavoj ČK – HC Vimperk 2:1 po SN(1:0, 0:1,0:0)– SN 1-0

 

Sestava Vimperka – Podskalský (Pixa) Paule, Slabý, Hail, Předota Jan, Myslík Ženíšek, Vinš, Lang, Sitter, Předota Ondřej Plouhar, Pešl, Pešl ml., Kouba, Voldřich

 

Vyloučení 7-9, využití 0-0 osl. 0-0.

 

Rozhodčí – Mandrysz, Mináž, Sýkora

 

Vimperští hokejisté zajížděli v sobotu 27.10.2013 do Českého Krumlova. Na led, kde se často nevyhrává. Domáčí před týdnem vyhráli na ledě Soběslavi 9-2. Utkání začalo překvapivě v režii hostů z Vimperka. Kdyby byl stav po 10 minutách 0-3, nikdo by se ani nemohl divit. Hosté byli aktivnější, lépe bruslící a bylo vidět, že chtějí moc vyhrát. Za to domácí Český Krumlov působil až hodně uspokojeně předešlými výsledky. Ale bohužel platil „pravidlo“ nedáš – dostaneš a v 17-té minuté domácí s ojedinělé akce dali gól. Stav utkání byl 1-0 (Štěpán). Do 2. třetiny vlétli domácí ve větším tempu a hosty zatlačili do jejich třetiny. Možná k tomu přispěla i čtyři vyloučení téměř za sebou hráčů HC Vimperk. Hosté vše přečkali a kupodivu tentokrát podruhé dokázali čelit v oslabení i tak dobrému mužstvu, jako je Český Krumlov.Ovšem přišla 26. minuta a po spolupráci O. Předoty a Vinše dává Ženíšek gól. Stav utkání je 1-1. Takto skončila druhá třetina.

Poslední dějství začalo vyloučením hráče hostí. I toto však zvládli a pak přišla velká šance , když rozhodčí poslal domácí téměř na celé 2 minuty do třech. Hosté bohužel nedokázali využít. Možná byla tato situace rozhodující. Domácí jako by si nevěděli z hřáči z Vimperku rady. Hlavně při hře 5-5. Pak přišla osudová 57 -58 minuta, kdy jeli sami na domácího gólmana Vinš a pak Slabý. Bez úspěchu. Zápas takto došel za stavu 1:1 do samostatných nájezdů. Hosté Slabý, Předota O. a Voldřich nedali. Za domácí dal Lukeš a domácí byli ti šťastnější. Je to 1 bod pro HC Vimperk, ale velmi důležitý a hlavně předvedená hra a úsilí všech hráčů v oslabené sestavě je třeba hodnotit kladně.

 

Dále bych rád poděkoval všem příznivcům HC Vimperk, kteří nás jeli do Krumlova podpořit. Za týden přijede David Servis. Doufáme, že budeme více než dobrým soupeřem a sáhneme po nějakém bodu.

 

Horejš Jiří

 

 

 

text a foto: Zdeněk Formánek