kriz

Zemřel MUDr. Hasík

Poslední říjnový den zemřel po dlouhé těžké nemoci ve věku 69 let MUDr. Juljo Hasík. Dlouhá léta pracoval jako lékař a ředitel Zdravotnícké záchranné služby v Prachaticích. 

Po promoci nastoupil na dvouleté postgraduální školení do Ústřední vojenské nemocnice v Praze – Střešovicích. V roce 1969 byl kádrovým rozkazem přemístěn k vojenskému útvaru do Písku. Pro nesouhlas s okupací a normalizační politikou byl zbaven důstojnické hodnosti a propuštěn do zálohy.

 

V červenci 1971 nastoupil do OÚNZ Chomutov. V roce 1974 složil první atestaci z oboru anestesie + resuscitace. Z politických důvodů nesměl vykonávat žádnou vedoucí funkci, s tímto odůvodněním mu v období normalizační totality nebyla povolena další atestace.

 

Po roce 1989 byl mimosoudně rehabilitován a zároveň změnil zaměstnavatele. V červenci 1991 nastoupil v Prachaticích jako vedoucí lékař záchranné služby. V březnu 1993 se stal ředitelem nově vzniklého okresního zařízení Zdravotnická záchranná služby Prachatice. Tuto funkci vykonával do 30.listopadu 2003. V průběhu deseti let se MUDr. Hasíkovi podařilo vybudovat tři výjezdové základny jejichž personál kromě výjezdů do terénu zajišťoval i permanentně dostupnou pohotovostní službu a výdej léků v ordinacích. Ředitelské funkce se vzdal před začleněním do krajského zařízení – nesouhlasil se změnami snižujícími dosaženou úroveň a dostupnost zdravotní péče.

 

Od 1.prosince 2003 pracoval jako vedoucí lékař výjezdové základny Prachatice. V této funkci se věnoval zejména pořádání odborných seminářů pro zdravotnické pracovníky. Pracovní poměr ukončil odchodem do důchodu k datu 1.ledna 2010.

 

Doktor Hasík byl velmi kvalitní lékař, vydával odborné knihy a příručky o urgentní medicíně.

 

Poslední rozloučení se koná 6. listopadu 2013 ve 13:00 v  obřadní síni prachatického hřbitova.

 

Čest jeho památce.

 

(ir)