Na zumbu se dali nalákat i kluci

První víkend v listopadu se konalo soustředění vimperských gymnastek a gymnastů. Že to nebylo žádné lenošení, ale docela pěkná zabíračka zpestřená “bojovkou o místo”, i když pojatá v duchu veselém a hravém, o tom nám napsaly trenérky mladých sportovců:

gym1

“Pozvání přijaly i gymnastky ze Strunkovic nad Blanicí. Program byl velmi pestrý. Ještě v pátek odpoledne jsme měli trénink a poté došlo na hru “Boj o žíňenku a o prostor v tělocvičně”, kam se kdo uloží ke spánku.

Večer jsme si zpestřili hrou na klávesy s pěveckým vystoupením.

Budíček malých nedočkavých gymnastek byl velmi brzký. Po snídani jsme rozdělily trénink na dvě skupiny – dopoledne trénovaly Strunkovice, odpoledne Vimperk.

Vimperští ale nezaháleli. Měli posilovací cvičení na rehabilitačních pomůckách pod vedením fyziotrapeutky Petry Smolové. Odpoledne šli strunkovičtí do muzea Vimperského zámku (děkujeme p.Čepičkovi,že jim prohlídku umožnil).Vimperští nacvičovali sestavy na závod “Memoriál Jarky Landové.”

Po svačině jsme měly pro děti připravené překvapení- a tím byla hodina zumby (s Míšou).  Byla při ní perfektní atmosféra, zahanbit se nedali ani kluci – a šlo jim to skvěle.

Večerní hra byla rozdělena na dvě části.Hlavním úkolem bylo vyluštit číselnou šifru – strunkovičtí museli vyrobit kouzelné skřítky z přírodnin a vimperští pro ně měli získat světýlka (jiskru radosti).

gym2

Moc děkujeme II.ZŠ – panu Pokornému, rodičům a všem kteří nám při organizaci soustředění pomohli.”

 

Trenérky  Chalupná, Frajkorová, Košnarová, Uhříčková