Hasiči pondělí “modré” neměli

Pondělí 2. prosince rozhodně nebylo pro hasiče Plzeňského kraje „modré“, o němž se tvrdí že by se nemělo pracovat. Zasahovali celkem u 17 událostí, z toho u 9 dopravních nehod.

 

Klatovsko:

V ranních hodinách (6.30) mezi Neznašovy a Běšinami skončilo  auto v příkopu. Řidič utrpěl lehčí zranění, hasiči auto zajistili proti požáru a poskytli  předlékařskou pomoc.

 

Bez zranění skončila  druhá nehoda, kdy se  zhruba o hodinu později dvě osobní auta střetla v Klatovech na křižovatce ulic Dobrovského a Plzeňská.

klatovy

Jedno z havarovaných aut odvezla odtahová služba, druhé hasiči odtlačii mimo komunikaci a  zajistili místo nehody.

 

Další nehody se staly na Plzeňsku, za všechny zmíníme ty na “úseku častých nehod” –  D5.

 

Půl hodiny před polednem se na pdálničním přivaděči před nájezdem na D5 ve směru od Dobřan střetla dvě osobní auta s nákldním (čistícím strojem). Na místo se dostavili hasiči a Policie ČR. Nehoda se obešla bez zranění, jednotka HZS likvidovala uniklé provozní kapaliny. 

 

dobrany

 

 

V poledne se na D5 hasiči objevili ještě jednou –  na 59. kilometru narazil řidič do ochranného svodidla dešťové jímky. Hasiči zklikvidovali uniklý olej, vyprostili vozidlo ze zábradlí a připravili pro odtahovou službu. Řidiči se nic nestalo, záchranná služba nebyla na místo přivolaná.

59kmd5

 

-red, hzs-