Novým lékařem bude MUDr. Anton Echlakof

Po téměř třech desítkách let se vymění  zubní lékaři ve Stachách. MUDr. Alexandra Fuchsová přenechá své místo mladému kolegovi, stomatologovi MUDr. Antonu Echlakofovi. Jak se se svými pacienty, z nichž mnozí se postupem času stali přáteli, loučí sama MUDr. Fuchsová? Jak vidí dobu 27 let strávených v šumavské ordinaci?

 

Milí spoluobčané,

čas rychle ubíhá a i ten můj v zubní ordinaci na Stachách se naplnil. Již 27 let zde vykonávám povolání zubní lékařky společně se svoji milou sestřičkou Hanou Voldřichovou. Za tu dobu jsme zažily mnohé – dobré i zlé. Zavítali k nám zloději, s některými pacienty jsme se nedohodly a tak k nám přestali chodit. Většinou jsme se ale domluvili a během těch let se z našich pacientů stali naši známí a přátelé.

 

Zastihla nás i sametová revoluce, což mi umožnilo od září 1992 se zprivatizovat. Rázem se nám otevřel svět moderní stomatologie – kvalitativně o několik tříd vyšší než ten původní socialistický. Pořídila jsem si nejmodernější vybavení, doplnila si vzdělání (jako bych znovu absolvovala univerzitu – např. v Hamburku u prof. Sedlmayera, který začal jezdit do Čech) a překlenula tu ohromnou propast mezi dvěma stomatologiemi – socialistickou a kapitalistickou. Vždy jsem se snažila dělat co nejkvalitněji a používat ty nejlepší postupy i materiály. Své pacienty jsem přemlouvala, aby si toto ošetření dopřáli. Jsem přesvědčená a praxe to dokazuje – platí to jaksi obecně – nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit levné řešení. I při těchto nejlepších úmyslech se my samozřejmě ne všechno povedlo a udělala jsem spoustu chyb. Vždy jsem se snažila se z nich poučit.

 

Děti mi odrostly, postavily se na vlastní nohy a najednou je zde důchodový věk. Již přesluhuji třetím rokem a cítím, že v nejlepším se má končit. Jako blesk z čistého nebe se zde objevil mladý zapálený stomatolog MUDr. Anton Echlakof . Jsem za to osudu velmi vděčná a ráda mu předávám svoji praxi i se sestřičkou a celým inventářem. Vím, že to zde nebude mít lehké, každý začátek je těžký, ale on se toho nebojí, je rázný a ví co chce.

 

Na závěr svého vzpomínání mi dovolte, se všemi se rozloučit, popřát Vám hodně zdraví, štěstí i osobní spokojenosti a Božího požehnání.

MUDr. Saša Fuchsová

 

—————————————————————————————————————————————————————————

Paní doktorka ještě přislíbila představit svého nástupce  blíže – můžete se těšit na rozhovor s novým stomatologem.

-red-