Vesele vstříc prázdninám

Zdíkovská škola se rozloučila zpěvem

Na poslední vyučovací den v roce 2013 nebudou žáci zdíkovské školy vzpomínat ve zlém. Všichni učitelé a žáci se sešli v místním kině na “Vánočním koncertě”. Každá třída si vybrala vánoční píseň, kterou nacvičila v hodinách hudební výchovy pod vedením Mgr. Hany Paulíkové. Některé třídy pilovaly detaily ještě v rámci třídních hodin se svými učileli. Svou snahu prezentovali před dětským publikem a také čtyřčlennou porotou složenou z učitelů.

koncert 092

Moderátory koncertu se stali naši družináři Petr Pankratz a Bc.Zdeněk Švihel. Svými estrádními výstupy uváděli jednotlivé třídy na pódium a výrazně bavili publikum pestrými převleky a vtipnými dialogy.

 

První vystoupení obstaraly žákyně 5. třídy, které se svou písní uspěly i v projektu “Škola písničkou” finalistky soutěže SuperStar Kristýny Peterkové. Kromě sborových písní se představili i jednotliví žáci, kteří hrají na hudební nástroje. Publikum mohlo ocenit hru na saxofon, piano, příčnou flétnu nebo klarinet. Největší aplaus získali žáci deváté třídy, kteří kromě zpěvu předvedli i živý hudební doprovod. V závěru se žákovské publikum dočkalo ještě jednoho překvapení. Učitelé základní i mateřské školy zazpívali píseň “Vánoční” od Michala Tučného. Všichni soutěžící získali sladkou odměnu.

koncert 107

Ačkoli si tato hudební akce vyžádala spoustu času na přípravu, jistě stála za to. Povzbuzující reakce obecenstva a vřelý potlesk a aplaus po každém vystoupení naznačují, že atmosféra ve škole je pozitivní a děti přejí úspěch i jiným.

 

text a foto R. Šebánek

 

{gallery}vimperk/2013/prosinec/vesele_vstric_prazdninam_zdikov/{/gallery}