Zimní fotbalový turnaj klepe na dveře

O posledním lednovém víkendu se na sušickém umělém trávníku III. generace setkají fotbalové týmy z Pošumaví při zahájení jubilejního 5.ročníku zimního turnaje O putovní pohár starosty města Sušice.

První dva ročníky vyhráli fotbalisté z Nepomuka, aby je na další dva roky vystřídali pořádající fotbalisté TJ Sušice, kteří se budou v letošním roce snažit o prodloužení své vítězné série.

 

Turnaje se účastní osm družstev rozdělených do dvou skupin.

Skupinu A tvoří pořádající divizní TJ Sušice, které bude sekundovat trojlístek účastníků krajského přeboru – FK Nepomuk, FK Horažďovice a SK Klatovy 1898. Skupinu B pak tvoří Start Luby ( krajský přebor), Okula Nýrsko a Sokol Mochtín ( 1.A třída), teoreticky nejslabším účastníkem je SK Kovodružstvo Strážov z 1.B třídy.¨

 

Takto zařazená družstva sehrají ve své skupině tři utkání systémem každý s každým. Po odehrání zápasů ve skupinách se uskuteční nástavba o konečné umístění v turnaji.

Nadstavba o umístění: celky z prvních dvou míst postoupí do skupiny o 1. až 4. místo. Družstva ze třetích a čtvrtých míst budou zařazena do skupiny o 5. až 8. místo.

Vítěz turnaje bude znám 23. února po odehrání zápasů o konečné umístění.

 

Rozlosování prvního kola turnaje:

Sobota 25. ledna: Mochtín – Strážov (13.00), Nýrsko – Luby (15.00).

Neděle 26. ledna: Klatovy – Horažďovice (13.00), Sušice – Nepomuk (15.00)

 

 

(doc)