Kontroly barů opět negativní

Kontroly podávání alkoholu mládeži

 

Policisté zkontrolovali v pátek 22 podniků

V pátek 24. ledna 2014 proběhlo na Klatovsku bezpečnostní opatření zaměřené na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let, tj. mladistvým a nezletilým.

Policisté se zaměřili  na bary, retaurace i herny, včetně dodržování zavírací doby. Při kontrolách policisté nezjistili žádnou nezletilou ani mladistvou osobu pod vlivem alkoholu, nebylo zjištěno žádné porušení dalších předpisů.

 
Policejní informační servis:

Konopí

V sobotu 25. ledna byl v odpoledních hodinách  kontrolován policisty v Červených Dvorcích jednadvacetiletý řidič za volantem vozu Felicie ze Sušicka. Muž se podrobil testu na užití návykových látek, který byl pozitivní na konopí. Byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení, a poté na OO P ČR. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku a byl mu zadržen řidičský průkaz.

 

Dopadený zloděj

SUŠICE – Ve zkráceném přípravném řízení šetří sušičtí policisté krádež mobilního telefonu. Sdělení podezření z přečinu krádež převzal 22letý muž z obce u Sušice. Dotyčný měl 8. ledna letošního roku v posilovně odcizit v šatně z odložené bundy mobilní telefon v hodnotě 9 889 Kč. Šetřením policistů byl zjištěn.

 
Dosud neznámý pachatel vnikl v obci u Hrádku v době od 19. do 24. ledna do domu, kde vše prohledal a ukradl tři obrazy, dřevěný kříž, alkoholické nápoje, sušenky a čtyři hliníková kola s pneumatikami. Z hospodářského objektu vzal motorovou sekačku. Celková škoda činí 42 200 Kč.
 
Policisté na Obvodním oddělení Horažďovice přijali oznámení o vloupání do prodejního stánku s občerstvením. V noci z 24. na 25. ledna  vnikl pachatel do stánku, kde odcizil cukrovinky, přepravky s láhvemi od piva a další věci. Škoda dosahuje 9 349 Kč.
 

Pachatel zadržen

SUŠICKO – Z chalupy muž odnášel tašku s odcizenými věcmi a byl zadržen policisty. Doznal i vloupání do dalších rekreačních chat. 

V neděli 26. ledna letošního roku dopoledne policisté z Obvodního oddělení Sušce zadrželi v obci Bohdašice podezřelého 48 letého muže z obce u Kašperských Hor. Muž vnikl po rozbití skleněné výplně okna do rekreační chalupy, kterou uvnitř prohledal a odcizil potraviny a nápoje, které si dal do igelitové tašky a z domu odešel. V blízkosti chalupy byl zadržen policisty i s uvedenými věcmi. Policisté muže převezli na oddělení, kde od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Muž byl obviněn z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Doznal i dlší vloupání do tří rekreačních objektů ve stejné lokalitě. Vše stihl v lednu.
 
-p cr-