Bude dál Tomáš Kašpar trenérem HC Vimperk??

DSC 0148

 

V létě 2012 přišel Tomáš Kašpar k A týmu HC Vimperk jako asistent trenéra Petra Grulicha. Pro sezónu 2013-2014 se stal dokonce hlavním trenérem. Na jeho pocity a zklamání po play off jsme se ho zeptali.

 

Jak  bys zhodnotil dvouleté působení u mužského hokeje ve Vimperku?

 
Jsem rád, že hráči pochopili, že bez letní přípravy už nejde hrát ani krajský přebor. Obě sezóny jsme se probojovali do Play off, ale bohužel vypadli hned v prvním kole. Největší pozitivum vidím v tom, že se každý rok do týmu probojoval mladý hráč z juniorů.

 

 

Je pravda, že to byla letos tvá poslední sezóna?

 
Otázka trenéra u A týmu se bude projednávat na schůzi výboru HC Vimperk. Za poslední dva roky co trénuji děti a A tým jsem docela dost unavený!

 

 

Na jaký zápas nejraději vzpomínáš a na který bys naopak nejraději zapomenul?

 
Odehráli jsme hodně dobrých zápasů, které udělaly radost mě i našim fanouškům. Bohužel asi nezapomenu, ač bych rád, na domácí zápas s Hlubokou, který nás odsunul až na sedmé místo v tabulce.

 

 

Jakého hráče bys vyzdvihl za přístup v trénincích a zápasech?

 

Je to těžké vyzdvihnout jednoho hráče, ale podle mého názoru je to Ondra Předota. Všichni to děláme při zaměstnání,  ve svém volném čase a hlavně zadarmo! Myslím si, že všichni hráči udělali maximum.

 

 

Je známo, že jsi letos chtěl dojít v Play off nejdál. Jsi hodně zklamán, když jste vypadli hned s David Servisem ČB?

Zklamání je bohužel veliké. Narazili jsme na velmi silného a zkušeného soupěře, kterého jsme si do Play off nepřáli. Je velmi těžké takový tým porazit.

 

Jaké hokejové plány máš v budoucnu?

Pro mě letošní sezóna ještě neskončila. Jsem trenérem šesté třídy, která hraje ještě devět zápasů v žákovské lize. Bojujeme s dětmi o přední místa a věřím, že se nám povede velký úspěch.

 

 

Co říkáš na vimperské fanoušky a hlavně partu bubeníků kteří jezdili i na venkovní zápasy?

Musím jim všem moc poděkovat, vždycky byli naším šestým hráčem na hřišti. Máme nejlepší fanoušky v celé soutěži!!!

 


 

text a foto: Zdeněk Formánek