mpilustr

Pozor na podezřelé osoby

Informační servis MP Vimperk

 

Bouráno povoleno – začátkem března oznámil muž na MP , že právě pozoruje Romy, kteří strhávají okapy z opuštěného domu ve stráni za hotelem Terasa. Na místě bylo asistenty prevence kriminality (APK) zjištěno, že se jedná o místní Romy, kteří to mají povoleno od správce objektu.

 

Spícího bezdomovce v ul. Kaplířova nemilosrdně hlídka MP probudila. Poté co se probral a byl schopný komunikace a chůze mu bylo doporučeno aby odešel do svého obvyklého příbytku a přespal tam, jinak bude převezen do protialkoholní záchytné stanice v Českých Budějovicích. Hlídka ještě zkontrolovala úklid místa.

 

Anonymní oznámení přijali strážníci ohledně pohybu podezřelé osoby v domě v ul. U lázní. Neznámý muž chodil po domě a zvonil na domovní zvonky. Hlídka MP na místě zjistila, že se opět jedná o bezdomovce, který se snaží dozvonit na známého, u kterého chce údajně přespat. Po bližším kontaktu bylo zjištěno, že muž krvácí z úst a povrchově rozseknutého nosu. Na dotaz hlídky strážníků nebyl schopen říci, zda ho někdo fyzicky napadl nebo si zranění způsobil sám, a protože si dále stěžoval na bolest a točení hlavy, byla na místo přivolána ZZS, která ho převezla k ošetření do prachatické nemocnice.

 

Šťastně dopadlo hledání ztracené maminky – nebo ztracených děvčat. Na služebnu MP oznámila vychovatelka ze ZŠ TGM, že se při procházce k její družině připojila dvě neznámá děvčata hledající maminku. Ta se naštěstí rovněž obrátila, při hledání svých dětí, na MP a tak shledání bylo brzké a šťastné.

 

Podezřelou posádku z bílé Octavie strážníci nenašli – 7. března se před obchodními centry ve Vimperku pohybovala osádka bílé Octavie s bratislavskou poznávací značkou, která nabízela dárky. Po oznámení na MP se strážníci vydali na určené místo, poté i k dalším obchodním centrům, ale ani auto, ani posádku, se jim nepodařilo zjistit. Ani kamerový systém v tomto případě nepomohl. Případ výskytu podezřelých osob byl oznámen i na Policii ČR.

 

Podobně tomu bylo ve stejný den v případě oznámení APK, že v ul. U lázní nabízí neznámá dvojice (muž a žena) telefonické služby jednoho z mobilních operátorů. Tentokrát ale hlídka osoby zastihla, zjistila totožnost a důrazně je poučila o porušování místní vyhlášky – protiprávního jednání. Přestupek byl vyřešen na místě domluvou.

 

-red, mp-