Úspěšné projekty na výstavě

Putovní výstava projektů ROP Jihozápad

 

V letošním roce pokračuje putovní výstava, která představuje projekty podpořené z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad (ROP Jihozápad). Výstavu organizuje Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad.

 

Výstavní panely, prezentující významné projekty podpořené dotacemi z Evropské unie, si veřejnost může prohlédnout v Sušici ve druhé polovině května.

 

Pro letošek jsou připraveny projekty nové. Návštěvníci výstavy se tak budou moci seznámit například s dostavbou lůžkové části Nemocnice Strakonice, se zážitkovým skanzenem Housův mlýn v Táboře, přístavbou Muzea Šumavy v Sušici, vybudováním Relax centra Štruncovy sady, revitalizací Masarykova náměstí ve Stříbře a řadou dalších projektů. Devět projektů je z Plzeňského kraje, dalších devět z Jihočeského a jeden panel je věnován obecným informacím o Regionálním operačním programu Jihozápad,“ uvedla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Šímová.

 

nove muzeum 2014 1

Muzeum Šumavy v Sušici získalo přístavbou rozsáhlé prostory, které umožňují řadu způsobů využití.

 

 

Výstava odstartovala 4. dubna ve Stříbře, odkud se po čtrnácti dnech přesune do Jindřichova Hradce, dále do Strakonic, Sušice, do Plzně a konečně do Hluboké nad Vltavou, kde také 27. června skončí.

 

Díky Regionálnímu operačnímu programu (ROP) regionu soudržnosti NUTS II Jihozápad do jižních a západních Čech plynulo z Evropské unie už více než 18,5 miliard Kč, které představují celkovou částku doposud podepsaných smluv.

 

Nejvíce financí mířilo do podpory dopravní infrastruktury – podepsané smlouvy na tuto oblast činí téměř 8,4 miliardy korun a dosud proplaceno bylo více než 5,2 miliard korun, dále na rozvoj měst a obcí, pro něž byly podepsány smlouvy převyšující 6 miliard korun a proplaceno více než 4,6 miliardy korun, pak na cestovní ruch, kde byly podepsány smlouvy ve výši téměř 3,6 miliardy korun a vyplaceny dotace v hodnotě více než 2,3 miliardy Kč,“ připomněl Ivo Grüner, předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

 

-red, rra-

 

pátek 16. 5. – pátek 30. 5. 2014

Muzeum Šumavy Sušice