Letos jubilejní 10. ročník

Všechny příznivce hudby a zpěvu ze sušicka letos čeká již jubilejní 10.ročník nesoutěžního festivalu „Je kraj, kde voní tráva…“, kterou organizuje jednou za dva roky Sušický dětský sbor za podpory Ministerstva kultury ČR, města Sušice a NIPOS-Artama (Národní informační a poradenské středisko pro kulturu).

 

Od pátku 25. do neděle 27. dubna proběhne 8 koncertů na různých místech v Sušici a v blízkém okolí , kde budou vystupovat nejen sbory domácí (Klubíčko, Broučci, Sluníčka, Včelky a Hlavní sbor), ale také hudební tělesa z různých koutů republiky: „Kvítek“ z Horažďovic, „Domino“ z Opavy , „Jizerka“ ze Semil , „Mariella“ z Plzně , „Sedmikrásky“ z Klatov , „Carmina“ z Rychnova a „Da Capissimo“ z Rokycan.

 

Festival bude zahájen v pátek 25. dubna v 10 hodin ve Smetanově sále, poslední koncert zazní v kostele sv. Václava v neděli 27. dubna.


Podrobný program jednotlivých  dnů najdete už nyní v KALENDÁŘI AKCÍ, informace o festivalu včetně programu budou zveřejněny na našich stránkách také 14. dubna v hlavních zprávách.

***