zastupitelstvo

Nařčení z korupce úřadu bude město řešit

Obvinění z korupce úředníků MÚ Vimperk zaznělo dvakrát veřejně,

město chce důkazy.

 

 

Na posledním jednání zastupitelstva města zaznělo, při projednávání týkajícího se ‘černých’ staveb na Homolce a postupu jejich řešení, obvinění úředníků městského úřadu z korupce.

Podle vyjádření vedení města nezůstane ani toto, ani opakované nařčení, které bylo odvysíláno v televizní reportáži  dva dny poté, bez odezvy.

 

“Minulý týden ve středu byla v televizním zpravodajství stanice Nova odvysílána reportáž o výstavbě týkající se rodinných domů a doprovodných staveb v lokalitě Homolka. Vzhledem k tomu, že v reportáži zaznělo ve vyjádření jednoho občana města obvinění Městského úřadu Vimperk z korupce, rada města přijala usnesení, v kterém pověřuje tajemníka městského úřadu vyžádáním věrohodných dokladů o korupčním jednání od tohoto občana.

Rada města zastupující samosprávu bude řešit tuto záležitost v kompetencích zákona, které jí náleží, na svých dalších zasedání a záležitosti týkající se státní správy budou řešeny po linii příslušnosti jednotlivých odborů a tajemníka městského úřadu,” stojí v oficiálním stanovisku rady města Vimperk.

 

-red-