Zboží mizelo před očima

 

Co naplat, Velikonoce se nezadržitelně blíží, a tak už se nějakou dobu nevyhneme jarně vyzdobeným výlohám se zdobenými vajíčky a kraslicemi, zajíčky, pomlázkami, ozdobami tradičními i netradičními. Jarní nálada prostě vládne a tak není divu, že se jí necháváme každoročně inspirovat. Stejně jako děti v družině Pampeliška.

 

Ty, spolu se svými vychovatelkami několik týdnů nelení: vyrábějí, malují, lepí, barví, pletou, tvarují…. co jen si vzpomenete, aby všechno bylo připraveno na tradiční velikonoční jarmark. A že to letos byla barevná podívaná!

velikonocni jarmark 2014 3

 

velikonocni jarmark 2014 8

 

 

Včera odpoledne se ve školní hale jarmarečníci pustili do prodeje svých výrobků. Radost nakupujícím udělaly proutěné věnečky se slepičkami, keramické zápichy a květináče. Pozornost přitahovali veselí zajíčci, ovečky, beránci, kočičky, barevné stromky, vajíčka, obrázky na hedvábí a nechyběly ani keramické drobnosti. Také šikovné děti ze Střediska volného času přispěly k sortimentu svými keramickými výtvory v podobě oveček, květináčů, misek, tulipánů a krásných keramických hodin.

 

velikonocni jarmark 2014 13

O tom, že řemeslníci jsou skutečně zruční, svědčil fakt, že zboží mizelo ze stolů neskutečnou rychlostí. Nakupující nejen že udělali svým zájmem radost všem jarmarečníkům, ale také podpořili jejich další tvorbu, protože utržené peníze budou opět použity na nákup netradičního materiálu do školní družiny – i za to jim děti a vychovatelky ze školní družiny Pampeliška děkují!

 

Ti, kteří už vědí, co hezkého si mohou od dětí odnést, se mohou těšit a pokud patříte mezi opozdilce, na které se letos při velikonočním jarmarku v modré škole nedostalo, tak nezoufejte – budou určitě další při jiných příležitostech.

 

 

-red, foto sd-

 

{gallery}susice/2014/4_duben/jarmark_web/{/gallery}