Jen tak se nedají

sg doplneno 2014 1

 

Pětice vimperských gymnastek čelila konkurenci ze tří krajů  na závodech ve Veselí nad Lužnicí. I dkyž se jim ne vše vyvedlo podle jejich představ, prokázaly bojovnost a svým soupeřkám nic zadarmo nedaly. K závodu a výkonům děvčat předsedky ně oddílu sportovní gymnastiky TJ Šumavan Vimperk Marie Kotlíková:

 

 

Další závod pro sportovní gymnastky uspořádal oddíl SG TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí v sobotu 10.května. Jak už bývá zvykem, zúčastnily se opět oddíly nejen z Jihočeského kraje, ale i z Prahy, Pelhřimova a další.

sgvpk 5

V náročné a vyrovnané konkurenci 32 žákyň základního stupně soutěžilo v klasickém čtyřboji (přeskok, bradla, kladina, akrobacie) tentokrát hned pět děvčat z Vimperka.

 

Všechna se moc snažila a předvedla opravdu pěkné výkony. O umístění rozhodovala každá získaná desetina bodu.

Pavla Vozobulová pěknou sestavou na kladině dosáhla na tomto nářadí dokonce až na 9. příčku. Celkovým výkonem obsadila konečnou 17. pozici.

Danielka Vašicová oproti minulým závodům výrazně vylepšila přeskok, bradla i kladinu a dotáhla se na 19. příčku.

 

Velkým a milým překvapením byly další dvě malé gymnastky, které se krajských závodů zúčastnily poprvé. Pod vedením trenérky Hany Košnařové nacvičily perfektní sestavy a jejich provedení mělo dobrou úroveň. Pavla Záleská skončila na krásné 21. příčce a Kateřina Horová těsně za ní na 22. pozici. Adélka Kašparová má ještě pořád velké rezervy ve cvičení na bradlech a ani výborný přeskok jí nedokázal zatím posunout dál než na 31. místo.

sgvpk 1  sgvpk 2

I v kategorii „juniorky-ženy“ se tentokrát sešla silná konkurence, které se vimperská závodnice Anička Chodorová trochu zalekla. Přeskok zvládla výborně, ale v akrobacii jí „nevyšla“ hudba a tak nepředvedla závěrečné salto. Předposlední sestava na bradlech jí vůbec nevyšla a to jí ještě na závěr čekalo to nejtěžší na soustředění – kladina. Jenže Anička se nakonec dokázala zkoncentrovat a k radosti své trenérky bojovala dál. Odměnou jí bylo krásné 7.místo.

sgvpk 3 

sgvpk 6  sgvpk 4

 

-red,mk, hk-

sg doplneno 2014 2

 

sg doplneno 2014 3

 

sg doplneno 2014 4