Sušické koupaliště: postup rekonstrukce

koupaliste 2014 8

 

Počasí stavebníkům, kteří pracují na rekonstrukci sušického koupaliště, firmě PROTOM Strakonice s. r. o., přeje už od zimy. V první polovině února došlo k předání staveniště a od té doby se práce na vybudování nového areálu rozjely na plné obrátky. Jak to na stavbě vypadá dnes?

 

Nový areál nabídne více možností využití pro plavce i neplavce, bude kromě nového bazénu a řady atrakcí pro malé i větší návštěvníky vybaven novými lavičkami, stojany na kola a úschovnou kol, hracími plochami a prvky pro děti, osvětlením ad. Rodiče s nejmenšími určitě ocení upravené brouzdaliště se speciálním povrchem pro větší bezpečnost. Pochopitelně bude zachováno i občerstvení, zrekonstruováno sociální zázemí a sprchy. Samozřejmostí je  toaleta a sprcha pro návštěvníky se sníženou mobilitou.

 

koupaliste 2014 9

 

Informace o průběhu prací a aktuálním stavu poskytla Lenka Jandová, investiční technik MÚ Sušice:

 

V současné době je již zasypaný menší z původních dvou bazénů a nově vybetonované dno budoucího bazénu, na které se bude pokládat geotextilie a fólie (proběhly dvě tlakové zkoušky), na přístřešku a provozní budově je nová střešní krytina. Probíhá příprava na betonování stěn bazénu a z okolních terénních prací je teď aktuální příprava na instalaci veřejného osvětlení.

 

Provozní (zděná) budova zatím kromě samotného terénu doznala asi největších úprav – bylo nutné předělat elektrorozvody, podlahy (jsou připravené na pokládání dlažeb), změna vnitřních dispozic a stropů vznikla ze sádrokartonových konstrukcí (také v chlorovně). Budou osazeny nové zařizovací předměty na sociálním zařízení.

 

 

 

Jak to vypadá s termíny?

 

Všechny práce běží podle Smlouvy o dílo, zatím nedošlo k závažnějším problémům, které by je negativně ovlivnily. Realizační firma dobře spolupracuje s městem, a tak se vše řeší bezodkladně.

Předpokládaný termín dokončení stavebních prací je podle smlouvy třetí srpnový týden letošního roku, po předání stavby bude následovat kolaudační řízení.

Termín dokončení celého projektu, 28. října 2014, se vztahuje  k ROP NUTS II Jihozápad a znamená předložení všech potřebných dokladů k podání závěrečné zprávy a žádosti o platbu.

 

 

Firma PROTOM Strakonice s. r. o. , která práce provádí, zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 18,49 milionů korun (včetně DPH).

 

 

Aktuální foto ze stavby (foto: L. Jandová)

{gallery}susice/2014/5_kveten/koupaliste_web/{/gallery}

 

Na tuto investici získalo město Sušice dotaci  z ROP NUTS II Jihozápad ve výši 12,6 milionu korun.

rop banner