Spadla klec, už je za mřížemi

Kriminalistům se podařilo objasnit hned několik vloupání – má je na svědomí jediný pachatel

Prachatice – 24 letý muž má na svědomí několik rekreačních chat a chalup a škodu za více než 170 000 korun.

 

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 24letého muže z Vimperska jako obviněného z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Obviněný se v průběhu dubna a května 2014 vloupal nejméně do dvou rekreačních chalup v obci Kratušín a v katastru obce Zábrdí. Dále do šesti rekreačních chat v zahrádkářské kolonii, v části zvané Obcizna u Husinecké přehrady, a také do domu v obci Nišovice, okres Strakonice.

 

Z objektů obviněný převážně kradl nářadí, elektroniku, oblečení, ale i prázdné přepravky s pivními láhvemi a další věci.Poškozeným tak obviněný způsobil škodu za více než 170 000 korun.

 

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že již byl za obdobné chování odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody okresním soudem. Do výkonu trestu měl muž nastoupit v březnu 2014, což však neučinil.

 

Obviněný dále odcizil klíče k vozidlu Škoda Praktik, které pak během května 2014 neoprávněně užíval, i když mu okresní soud uložil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

V současné době už obviněný pachatel dýchá vzduch skrz mříže – vykonává trest odnětí svobody pro dřívější trestnou činnost ve vězení.

 

Kriminalisté u obviněného zajistili většinu odcizených věcí pocházejících z této trestné činnosti, které již většinou předali jejich majitelům.

 

-p cr, red-