Řidička nehodu nepřežila

Dopravní nehoda se smrtelným zraněním

 

HORAŽĎOVICKO – dnes ráno došlo u obce Velký Bor k dopravní nehodě

 

     Dnes v 7.30 hodin jela 42letá řidička z Horažďovicka s vozidlem zn. Suzuki Alto ve směru od obce Defurovy Lažany na Velký Bor a s vozidlem narazila do telefonního sloupu a následně do stromu. Žena na místě na následky zranění zemřela a nezletilá spolujezdkyně, její dvanáctiletá dcera, byla přepravena leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Dívka utrpěla středně těžká zranění.
Policie příčiny a okolnosti dopravní nehody dále šetří, islnice mezi Horažďovicemi a Nepomukem je uzavřena, předpokládaná doba uzavírky je do dnešních 14 hodin.
 
 
 
Pondělí bohužel navázalo na tragický první červnový den, kdy na silnicích zemřeli čtyři lidé a šest bylo těžce zraněno. V neděli přišli o život řidiči osobních automobilů u Bystřice na Benešovsku, u Rosic na Brněnsku, ve Vintířově na Sokolovsku a motorkář u Nezvěstic na Plzeňsku.
 
V květnu na českých silnicích zemřelo nejméně lidí od roku 1990 (44), k  nejhorším dnům, které se zapsaly černým písmem do statistiky tragických úmrtí, patřilo podle policejních statistik  pondělí 12. května a středa 21. května, kdy následkem dopravní nehody přišlo o život pět lidí.
 
-red, p cr-