Partnerství bylo stvrzeno oficiální smlouvou

Letošní Sušické slavnosti se nenesly jen v duchu oslav, ale i v duchu nových přátelství a partnerství. Starosta Sušice Bc. Petr Mottl a starosta polské obce Chojna Adam Fedorowicz podepsali v sobotu 24. května oficiální smlouvu o partnerství.

 

podpis chojna17  podpis chojna18

 

 

Sušice pozvala delegáty z polské Chojny, města ze Západopomořanského vojvodství, na oficiální návštěvu a podepsání partnerské smlouvy právě při příležitosti letošních Sušických slavností. Obě města již spolupráci navázala, a to v rámci společenství Douzelage.

 

 

podpis chojna14

 

Podpisu smlouvy byli přítomni kromě zástupců Sušice a delegátů z Polska, také nový starosta partnerského Wenzenbachu Sebastian Koch s partnerkou Barbarou Greiner a hosté z Bad Kötzting (také partnerské město Sušice) v čele se starostou Markusem Hofmannem.

 

Z Chojny se do Sušice přijeli podívat kromě starosty Adama Fedorowicze a jeho manželky (Grażyna Fedorowicz) další zástupci – místostarosta Wojciech Długoborski, Andrzej Będzak pracovník tamního úřadu a Anna Dłużak z Centra kultury.

 

Bad Kötztng byl zastoupen starostou Markusem Hofmannem a zástupci města Agathe Kerscher, Wolfgang Kerscher, Isolde Emberger a Carole Neubauer-Höcherl.

 

Setkání, přestože oficiální, se neslo v příjemné a uvolněné atmosféře a po podpisu smlouvy a krátké společné diskusi se všichni vydali na slavnosti Rozmarného léta.

 

podpis chojna20

Obsahem partnerské smlouvy je výměna zkušeností v oblasti veřejné správy, kultury, hospodářství, cestovního ruchu, sportu, školství, místních spolků, navazování přátelských vztahů a jejich rozvoj.

-red-