Příběh začíná: jsem Marty z New Yorku…

,,Jsem Marty z New Yorku a tohle jsou moji přátelé – lev Alex – král zvířat, hrošice Glorča a žirafán Melmen, který je stále nemocný. Budeme dnes vašimi průvodci,“řekl Marty.

To se jen tak někomu nepoštěstí, přenést se během jedné noci ze ZOO v New Yorku na čtvrtý největší ostrov na světě, Madagaskar. Dětem z Pampelišky, oddělení Mirky Pokorné, se to povedlo a i když musely čelit různým nástrahám a překážkám, zvládly to! Pochopitelně, když měly takové průvodce…

 

A jak se malým putovatelům líbil noční výlet?  Společně se svými “dospěláky – vychovatelkami” nám poslaly něco ze svých ‘zápisků z cest’:

 

 

 

Dobrodružná noc s Madagaskarem

Všichni jsme se už těšili na pátek, vždyť nás čekalo dobrodružné spaní v naší školní družině. Dobrodružná noc s Madagaskarem. Co nás asi čeká?!

A je to tady!

,,Jsem Marty z New Yorku ( slečna vychovatelka Tereza) a tohle jsou moji přátelé – lev Alex (Daniel) král zvířat, hrošice Glorča (M. Pokorná) a žirafán Melmen ( Honza), který je stále nemocný. Budeme dnes vašimi průvodci,“řekl Marty.

 

Příběh začíná:

V New Yorské Zoo se skamarádila čtyři mláďata – lvíče, zebra, žirafa a hrošice. Neměli nic moc na práci, hráli si, bavili návštěvníky. Roky plynuly, až jednoho dne Marty slavil narozeniny.

“Mě už to tady prostě nebaví. Oslavil jsem 10 narozeniny a znám jen Manhatan. Chci poznat divočinu”, řekl si. A tak šel.

A protože opustil New York, první úkol pro nás děti byl, vytvořit Zoo z novinového papíru a lepidla. Patlaly jsme zvířata a moc nám to nešlo, ale za nějaký čas se vydařilo.

madaagaskar 1

 

Spolu s Martym utíkali další kamarádi a taky tučňáci a my děti. Do divočiny jsme chtěli všichni jet vlakem, ale čekaly nás další překážky. Honili nás policajti a my skákali po jedné noze přes provazy, museli jsme zvládnout slalom mezi kuželkami, proběhli jsme pod točícím se lanem a trefovali se míčkem do kbelíku.

madaagaskar 2

 

Jsme v bednách. Lodí nás vezou do Afriky. Zmocní se nás tučňáci a díky jejich krkolomnému manévru jsme spadli do moře. Moře nás vyvrhlo na pláž. Slyšíme hudbu. Lidééééééé!!! Ale ne, jsou to zvířata.

madaagaskar 5

 

Já tak rád trsám….

Skupiny po 6 dětech se z bodu A do bodu B musí dostat tak, aby se země dotýkalo jen 6 nohou a 4 ruce.

Úkol strašně těžký.

 

 

 

madaagaskar 3

 

 

A jsme v Madagaskaru. Přivítal nás se vší parádou. Jupííí divočina. Nevěřím svým očím. Rozlehlé zelené pláně plné zvěře. To nejlepší, co se nám mohlo stát. Ale proč jsou na mě všichni naštvaní?

 

Plán záchrany – věž:

Alex má super nápad, postavit pochodně svobody, takhle nás lidi najdou. Stavíme nejvyšší věž z kostek. Střídáme se jeden po druhém. Když už si myslíme, že věž stojí, náhle se zakymácela a spadla. Ale úkol splněn, vydržela 20 sekund.

 

Musíme dál. Lemuři podnikli válečnou poradu. Začíná boj. Trefujeme se míčkem do lemurů. Vyhráváme a pokračujeme na naší cestě.

madaagaskar 4

Alex musí odejít do oblasti predátorů. Tohle je prostě divočina, ale pozor, ať z nás není lovná zvěř. Musíme Alexe zachránit.

Dostáváme se do teritoria fos a jsme v ohrožení života. Musíme fosy přelstít. Kdo je silnější? Začíná přetahovaná, 4 skupiny po 6 proti Alexovi, Melmenovi a Martymu. madaagaskar 5

Záchranná akce se zdařila a tučňáci mají plán, jak nakrmit Alexe. Tahle kočka má totiž větší srdce než žaludek a má ráda rybičky. Na Alexe!

No a co bude teď?

Razíme do New Yorku?

Nám je to jedno, pokud jsme spolu, ale nač spěchat, je to prima dovča. A co nás ještě čeká? No přeci poklad – krásná trička z Madagaskaru.

 

 

madaagaskar 6