zastavka

Sídliště bude mít novou zastávku

Podporu  z grantového systému Jihočeského kraje získala oprava autobusové zastávky na vimperském sídlišti.  Stav současné konstrukce a  okolí je havarijní a obyvatelé sídliště i ti, kteří jsou nuceni ji využívat pravidelně,  si určitě oddechnou, že jejich volání po opravě je vyslyšeno. Rekonstrukce proběhne v prázdninových měsících.

 

V rámci rekonstrukce bude odstraněn a nahrazen stávající přístřešek a místo rozpadajícího se dláždění  tu vznikne nová zpevněná plocha.

Jak bude nová zastávka vypadat? V rámci architektonického sjednocení a postupných oprav a výměn, budou zastávky mít shodný, nebo podobou odpovídající vzhled – tato bude podobného typu jako zastávka v ul. Špidrova.

Celkové náklady investice jsou předběžně odhadnuty na 135 tisíc korun, spoluúčast Jihočeského kraje, schválená krajským zastupitelstvem v rámci GP Podpora výstavby a modernizace autobusových zastávek letos v dubnu, je 50 tisíc korun.

Avizované práce   vletních měsících  budou vyžadovat obezřetnost a opatrnost při pohybu kolem místa samotného. Odměnou, za dodržování pravidel bezpečnosti a trpělivost pro částečné omezení, ale bude vizuálně i funkčně  odpovídající objekt nové autobusové zastávky.

 

-red-