RuKa Art dnes točí další skvost

img 0015Je neděle a pro příznivce nově vzniklé umělecké skupiny RuKa Art to znamená jediné – v podvečer se opět dočkají dalšího krátkého filmu, kterým se chlapci a děvčata z RuKa Art snaží parodovat aktuální dění. Se svými plány se oblíbenému čkyňskému serveru www.ckyne.eu svěřil umělecký manažer a zakladatel souboru Lukáš Růžička. „Chceme natáčet parodii na pořad Prostřeno, výlet do vesmíru a také divadelní scénky,” jmenuje obávaný čkyňský playboy Lukáš Růžička.

Lukáši, co vůbec znamená název vaší skupiny RuKa Art?

Je to složenina počátečních písmen zakladatelů Růžička a Kasal.

Proč jste rozhodli založit umělecké sdružení?

Ne, že bychom se nějak domlouvali ohledně založení, ale postupem času, asi během dvou týdnů, jsme se kvůli natáčení začali scházet v hojnějším počtu a to i s diváky. Zájem vzrostl po počátečním umístění videa Předenický Aspen na sociální síť facebook. Byl jsem překvapený, že to naše členy až takhle chytlo. Vždy se snažíme o zparodovaní vybraného námětu. Chtěli bychom se zaměřovat hlavně na aktuální dění, ale není to jednoduché z hlediska jak finančního, tak i časového.

Dnes je neděle a to znamená natáčení dalšího dílu krátkého filmu vaší produkce.

Ano správně, po dlouhém promýšlení pátečního a sobotního večera jsme se usnesli, že v tuto neděli natočíme video. Téma ti neřekneme, prozatím nebudeme navnazovat diváky, a je to i z toho důvodu, že jsme při natáčení více spontánní. Jde zatím jen o momentální situaci, než budeme úplně stabilní. Postupně budeme oznamovat, co a kde připravíme. Ale jako perličku ti mohu říci, že v brzké době bude tématem pořad Prostřeno.

Je jasné, že ty funguješ jako jakýsi umělecký manažer. Ale o koho se můžeš při tvorbě nejvíc opřít?

Musím s radostí říci, že se mohu opřít o všechny, každý přispívá jak fyzicky, tak i ideou. Ale mám-li opravdu někoho vypíchnout, tak je fakt, že Michal Gerold je obětavý člověk, tím chci říci, že se má točit také video skok z vesmírného balonu, a Michal vezme hlavní roli na sebe.

Plánuje vaše sdružení i jiné aktivity, než jsou ty filmové?

Ano, přemýšleli jsme o tom, nápadů je zu viel, proto musím najít nějaký zbůsob, jak je ventilovat. Zkusíme si střihnout i divadelní scénku, na kterou včas všechny pozveme. Jsme kreativní a budeme se prezentovat i činnostmi, které samozřejmě zdokumentujeme.

(pp)