Vimperští lyžaři mají v Rumusku za sebou premiéru

Do svých soutěží na evropské olympiádě mládeže v rumunském Brašově vstoupili jako první ze sportů běžci na lyžích, mezi nimiž byli i závodníci Ski klubu Šumava studující sportovní obor na vimperském gymnáziu Andrea Klementová, Veronika Hudečková a Luděk Šeller.

 

V pondělí absolvovala děvčata závod na 7,5 km bruslením a velice pěkně si vedla Andrea Klementová, která obsadila v konkurenci 67 závodnic dobré 20.místo. Veronika Hudečková se umístila na 43.místě. Luděk Šeller nestartoval kvůli doléčení nachlazení z minulého týdne a pojede až závod klasickou technikou.

 

v hudeckova

Veronika Hudečková na trati pondělního závodu, foto poskytl Petr Steinbach

 

“Výkon Andrey Klementové hodnotím jako slušný. Určitě jsme v přípravě a i před závodem tajně mysleli výše, ale jako vstup do soutěže její vystoupení hodnotím pozitivně. Čekají ji ještě tři starty. Budeme usilovat o první desítku v jednom z nich. Veronika Hudečková se bude soustředit zejména na sprint bruslením, kde má i největší předpoklady. U Luďka Šellera se uvidí, co s ním provedlo lehké nachlazení. Pokud bude ve formě, tak by mohl zabodovat v klasice a sprintu. Obsazení štafety bude dle aktuální výkonnosti. Závody běžců na EYOWFu jsou obsazeny medailisty z libereckého mistrovství světa juniorů a v závodech chlapců startuje téměř 90 borců, v závodech dívek 70 závodnic. Dominují zejména závodníci Ruska a na stupně vítězů občas pustí závodníky Norska nebo Německa. Trasy jsou profilově velice náročné ve členitém terénu Transylvánských Alp. Hrad Bran hraběte Tepese – Drákuly máme jen několik málo kilometrů od místa olympijské vesnice, která se nachází v krásném horském středisku Poiana Brašov,” informoval z dějiště mládežnické olympiády trenér Ski klubu Šumava Petr Steinbach.

 

(red)