bobik

Hotel Bobík povedou dva radní – Ivo Rolčík a Vít Pavlík

Na pondělním jednání městského zastupitelstva ve Volarech bylo schváleno založení společnosti s ručením omezeným „Městský hotel Bobík”, jehož stoprocentním vlastníkem bude město Volary. Prvními jednateli se stali radní Mgr. Vít Pavlík a Ivo Rolčík, DiS.

 

Čtěte také: Hotel Bobík nabídne konopné lázně a minipivovar

 

Jednoho z jednatelů, Ivo Rolčíka, jsme trošku vyzpovídali.

 

bobik

 

 

Co vedlo Volary k založení nové společnosti s ručením omezeným?

Vedení města mělo od začátku jasno, že hotel opraví na své náklady a bude ho samo provozovat. Po konzultaci s odborníky se došlo k závěru, že se zřídí soukromá společnost, kterou bude ze 100% vlastnit město. Město už má stejným způsobem zřízenou například společnost s ručením omezením Městské lesy Volary nebo Energetické služby města Volar.

 

Byl jste zvolen na pozici jednatele společnosti. Znamená to, že opouštíte svou dosavadní práci zdravotnického záchranáře?

Ne, v žádném případě. Na záchranné službě budu pracovat i nadále. Protože pracuji ve směnném provozu, nemám pravidelnou pracovní dobu jako většina občanů, což je velká výhoda. Budu se tak moci věnovat funkci jednatele bez problémů. Navíc jsme byli na tuto pozici jmenováni dva jednatelé s rovnocennými pravomocemi, takže to půjde časově zvládnout.

 

Co vás s kolegou Vítem Pavlíkem čeká jako jeden z prvních kroků v pozici jednatele?

Zcela nepochybně to bude otázka personální. Výběr provozního hotelu, se kterým poté společně budeme vybírat hotelový personál a podnikat další kroky ke zprovoznění hotelu. Musíme zajistit dovybavení hotelu či propagaci. Úkolů ale bude mnohem více.

 

Kolik pracovních míst vznikne v hotelu?

Personální otázka nebyla do této doby prioritní, zatím jsme se tím konkrétně nezabývali, takže přesný počet pracovních míst budeme znát během pár týdnů.

 

Máte už s panem Pavlíkem rozdělené oblasti úkolů, na které se každý z vás zaměří?

Zatím jsme o tom nejednali, ale já se určitě rád zaměřím na volnočasové aktivity hotelových hostů. Myslím si, že je co nabídnout. Půjde jak o aktivity přímo v našem městě, tak také například nabídka fakultativních výletů po Šumavě. Volary díky své výhodné poloze mají kousek jak k lipenské přehradě, tak do centrální Šumavy, a toho musíme využít.
Také se určitě zaměřím na propagaci hotelu na internetu, u cestovních kanceláří a podobně. Máme v hlavě s Vítem Pavlíkem plno nápadů, které chceme realizovat. Od samého počátku, kdy byl hotel vydražen jsme na Radě města společně podnikali kroky ke zprovoznění hotelu, nyní naši práci ještě více zintenzivníme. Nadále budeme s celou Radou města spolupracovat.

 

Co na vaše jmenování jednatelem hotelu říká manželka? Přeci jen volného času budete mít mnohem méně.

Mám velmi tolerantní manželku, která mě v mém rozhodnutí plně podporuje, za což jí moc děkuji. Je jasné, že volného času bude mnohem méně než doposud. Rodinu ale rozhodně zanedbávat nebudu. Omezit budu muset asi na čas některé mé koníčky, které budu stíhat jen okrajově.

 

Kdy se hotel otevře? Máte představu?

Hotel Bobík bude slavnostně otevřen 1. srpna. Letos se v polovině srpna konají 20. Volarské slavnosti dřeva a je potřeba, aby hotel byl již v plném provozu.

 

 

(jr)