Sušice hřiště mít nebude

… a bylo to jasné už od poloviny hlasování. Více než jedenáctitisícová Sušice nedokázala dát dohromady potřebnou sílu hlasů k tomu, aby  děti dostaly zdarma jedno z 19 Rákosníčkových hřišť, která v letošním roce postaví společnost Lidl.

Celkový počet došlých hlasů atakoval hranici 122 000 hlasů. Lidé hlasovali hlavně prostřednictvím webového formuláře.
Nové Strašecí, Strakonice, Trutnov, Praha Zbraslav – to jsou města, která ve své kategorii získala nejvíce hlasů a tudíž i jistotu nového Rákosníčkova hřiště. Nejvíce hlasů přitom zaslali lidé Strakonicím, které obdržely víc než 4800 hlasů.

Závěr hlasování byl neuvěřitelně napínavý a o průběžném pořadí měst rozhodoval doslova každý hlas. Největší obrat nastal na poslední chvíli v kategorii měst s nejvyšším počtem obyvatel. Zde v pořadí dlouho vítězila Ostrava – Zábřeh, ovšem toto město nakonec díky SMS hlasům předběhla jedna z městských částí Prahy.

Radovat se z pohádkového hřiště za 1,5 milionu korun může celkem 19 měst z celé republiky. Některá města vyvíjela i vlastní iniciativu a podněcovala své obyvatele k hlasování.

„Zájem o hlasování byl obrovský a z toho máme velkou radost. Hlasování veřejnosti nás přesvědčilo o tom, že především malá města byla aktivnější, což dokazuje také celkový počet odeslaných hlasů. Během hlasování nás města z vlastní iniciativy sama kontaktovala, děkovala za možnost získat nové hřiště a s nadšením nám sdělovala, jakým způsobem aktivně podporuje hlasování svých obyvatel. V některých městech se například maminky zapojily do aktivity tím, že v ulicích svého města rozdávaly letáčky na podporu hlasování,” komentovala hlasování Anna Těžká, koordinátorka projektu.

Společnost Lidl nyní zahájí osobní jednání se zástupci měst.  Ve druhé kategorii, kam byla zařazena i Sušice, nakonec Rákosníčkovo hřiště získala města: Strakonice, Vrchlabí, Šternberk, Neratovice, Kadaň, Česká Třebová, Bohumín.

-tz,red-