Trhák bodoval hned čtyřikrát

Jubilejní ročník  Západočeské oblastní přehlídky v Horažďovicích  přivítal rekordní počet představení i diváků.

Přehlídka byla rozdělená do dvou částí – soutěžní a nesoutěžní. V nesoutěžních předtaveních se představila tři divadla, do soutěže se pak zapojilo deset divadelních spolků.

Sušický ochotnický divadelní spolek SCHODY hrál 7. března večer a byl to vážně TRHÁK.

trhak2

 

 

Zuzana Navrátilová, režisérka a šéfka sušických ochotníků nešetřila chválou: “Hrálo se nám úžasně, musím říct, že herci do představení dali opravdu všechno, bavilo je to a navíc jsme měli báječnou odezvu u publika, takže pro nás byl letošní ročník úspěšný po všech stránkách a samozřejmě jsme měli obrovskou radost, když náš výkon porota ocenila hned čtyřikrát.”

Cenu za rozvoj divadla v Sušici  dostala právě Zuzana Navrátilová,  za herecké výkony byly oceněny: Šárka Vítovcová  za roli pošťačky a Irena Homolková za roli učitelky Elišky, porotu nadchl i výkon  divadelní kapely Dva a půl chlapa, které udělila  ocenění za hudební doprovod k představení.

 

Absolutním vítězem a držitelem Horažďovické perly se nakonec stali domácí ochotníci – horažďovický soubor Tyjátr s představením Z(a)tracená, který se společně s karlovarským divadlem Studio D3 zúčastní národní divadelní přehlídky ve Volyni.

Poorota se při závěrečném hodnocení shodla na tom, že je rok od roku těžší a těžší vybírat ty “NEJ”, protože kvalita ochotnického divadla  výrazně stoupá a mění se i publikum a jeho vnímání současného divadla.

-red-