Čkyně rozdrtila Soběslav 3:0

Čkyně: O tomto víkendu dovolilo počasí sehrát pouze tři utkání, paradoxně se hrálo jen na Šumavě. Stovka zmrzlých diváků očekávala spíše bojovný fotbal ale opak byl pravdou, čkyňští od začátku zápasu převzali otěže na sebe a soupeře prakticky k ničemu nepustili, raketový start do obou poločasů tak zajistil, že důležité body zůstaly ve Čkyni.

 

Při zranění domácí jedničky Holfelda musel naskočit do branky náhradník Josef Kainc, a jako první ze čtyř čkyňských golmanů vychytal domácí výborným výkonem první čisté konto v této sezoně. V 7.minutě zápasu si domácí vypracovali první výraznější ohrožení Kuníkovo branky, Král vybojoval rohový kop který Sváta přesně poslal Frišovi na hlavu a ten se v podobných situacích nemýlí – 1:0. Po brzké obdržené brance se hosté neoklepali a nadále byli pod tlakem ale další dvě velké šance zahodil Friš, Král ale i Valta. V 31.minutě už Čkyně nezaváhala a zaslouženě přidala druhou branku, Kuneš vybojoval ve středu hřiště míč, sklepl Frišovi a ten přesnou ulicí našel Valtu který tváří v tvář pozemní střelou k tyči nezaváhal – 2:0. Čkyně stále nepolevila a tlačila se stále do šancí. Dva rohové a dalekonosná střela Jelínka, to byla vizitka Soběslavi do konce prvního poločasu, a tak se šlo do kabin za velmi příznivého stavu pro domácí. Domácí jistě měli v hlavách zápas z minulého týdne v Rudolfově, když po stejném poločasovém vedení nakonec podlehli 3:2. Tentokrát neponechali nic náhodě a raketový start do druhého poločasu korunoval Friš, když si pohrál s hostující obranou a poté přehodil bezmocného Kuníka – 3:0. Zápas se poté odehrával stále na polovině hostů a Čkyně tak nechtěla dopustit nějaké překvapení, ba naopak. V 61.minutě měl na hlavě branku Král a prázdnou branku trestuhodně netrefil. Čkyně se stále tlačila a chtěla soupeře zničit definitivně ale velké šance neproměnil Friš, Kuneš, Král a ani Valta jež šel opět sám na branku ale tentokrát byl Kuník proti. Hosté se ještě nadechovali k závěrečnému tlaku ale jejich pokusy troskotaly na vynikající defenzivní zdi domácích či na brankářovi Kaincovi. Když pak v 90.minutě nedal střídající mladíček Chalupa hlavou prázdné branky čtvrtý gol domácích, rozhodčí Klátil ukončil utkání za jasného stavu 3:0!

 

SK Čkyně – FK Rašelina Soběslav 3:0 (2:0)

 

Branky: 7. a 47. Friš, 31. Valta.

 

Rozhodčí: Klátil – Vrchota, Šimšík.

 

ŽK: 1:1 (R. Provod – P. Janoušek).

 

Diváků: 100.

 

Čkyně: Kainc – J. Vondrášek, Sváta, R. Provod, Turek – Valta, Martin Šíp, P. Vondrášek, Král (81. Chalupa) – Friš, Kuneš (72. Schwarz). Trenéři Michal Uhlík, Václav Turek st.

 

Soběslav: Kuník – Hromada, Holub, Mazouch (46. Fischer), Kolba – Boháč, Podlaha (63. P. Janoušek), M. Janoušek, Peltán – Šmítmajer, Jelínek. Trenér Radek Hajič.

 

Připravil: Patrik Krull

 


(pp)

{gallery}ckyne/2013/brezen_2013/fotbal_sobeslav_2013/{/gallery}