Kočárky, na start!

Přesně úderem patnácté hodiny začnou v neděli v areálu Vodník trochu zvláštní závody, ve Vimperku dokonce budou mít premiéru. 

 

Vimperk se přiřadil k dalším pětadvaceti českým městům a ve stejnou dobu v areálu Vodník se uskuteční strolleringové závody, což obnáší sportovní chůzi maminky nebo tatínka, případně obou dohromady, s dětským kočárkem. “Vloni se uskutečnil první ročník Závodů kočárků a byl natolik úspěšný, že jsme se rozhodli z této události vytvořit tradici,” prozrazuje hlavní organizátorka a zakladatelka strolleringu v České republice Edita Berková. Po loňských deseti místech se počet rozrostl na dvacet šest, v jižních Čechách se závody nekonají nikde jinde, jen ve Vimperku.

 

Účastníci se nemusí bát, že budou muset absolvovat velké sportovní výkony, čeká na ně jen trať o délce zhruba sto metrů. “Na každý ‘rozchod’ budou dohlížet rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze. Sudí budou mimo jiné sledovat, aby závodníci v zápalu soutěžení nepřecházeli z chůze do běhu,” osvětluje Edita Berková.

 

Závody s kočárky pořádaji na Vodníku Občanské sdružení Chance In Nature – LAG a Občanské sdružení Bodlina Vimperk spolu s Městem Vimperk. “Přijďte si užít druhý ročník Závodů kočárků ve sportovní chůzi, které proběhnou ve stejný den, ve stejný čas po celé České republice. Můžete se těšit na zajímavé ceny, skvělou atmosféru a nezapomenutelný zážitek. Připraven je bohatý doprovodný program,” zve ke strávení zajímavého odpoledne Iveta Frková z pořádajícího sdružení Chance In Nature – LAG.

 

Podrobnější informace najdete na webových stránkách ww.krajempodsumavou.cz a také na www.strollering.cz.

 

kocarky

 

(jr)

 


úvodní foto: strollering.cz