Čkyně porazila Třeboň

Čkyně bere boj o záchranu vážně, tentokrát porazila Třeboň
V neúplném 20. kole Chance krajského přeboru hostila domácí Čkyně hosty z Třeboně. Na podzim Třeboň doma dokázala vyhrát 3:1 a tak jim měli domácí co vracet. Fotbal se hrál nad očekávání velice kvalitní, šance na obou stranách, mnoho žlutých karet, dokonce i jedna červená. Lépe začali hosté, ale své šance neproměnili, nebo ztroskotali na nejlepším hráči utkání Josefu Kaincovi, který si tímto výkonem hlasitě řekl o nominaci do sestavy kola.


Utkání dostalo grády hned ve 2. minutě, když střelu Janouška vytěsnil Kainc na tyč. Konstrukce domácích se otřásla i v 6. minutě, to když ve stoprocentní šanci Rossmanna hlavou byl Kainc proti a opět skvěle vyndal jeho pokus na břevno. O minutu později dali o sobě vědět konečně domácí, to když po přihrávce od Vondráška dobře střílel Kuneš, Skála byl ale připravený.


Ve 14. minutě našli domácí  odpověď na neproměněné šance hostů, Martin Šíp vybojoval ve středu hřiště míč, šikovně posunul na svého bratra Michala Šípa a ten se tváří v tvář nemýlil – 1:0.
O dvě minuty později začali hrát opět hosté, to když střelu Diviše dokázal Kainc zkrotit a vyrazil na roh na mnoho dalších pokusů. Ve 30. minutě se v tutové šanci ocitnul Maxa ale z malého vápna nepochopitelně minul branku, velké štěstí stálo při domácích.


Ve 38. minutě opět zatrnulo domácím, Turek svou hrubkou vyslal do šance Diviše, který se na Kaince řítil zcela sám, dobře mířenou střelou chtěl Kainc obstřelit, ale ten vyndal opravdu jeden ze svých nejlepších zákroků a vyrovnání zabránil.


42. minuta patřila opět domácím, Martin Šíp napřáhl z 25 metrů, jeho projektil jen těsně minul Skálovo branku. Ve 45. minutě mohl trestat opět Michal Šíp, ale stejně jako na druhé straně Maxa v tutovce z malého vápna minul.


Druhý poločas začali opět lépe hosté, v 50. minutě tvrdě střílel Janoušek a branková konstrukce domácích opět duněla. Zápas bohatý na tyče ji přinesl i na druhé straně, to když ji nastřelil v 58. minutě domácí Friš. Tlak hostů stupňoval a pro domácí přišla tvrdá rána, v 66. minutě po faulu viděl druhou žlutou kartu domácí Turek a hosté tak mohli zahájit svoji početní převahu.


V 72. minutě mohl dokonat dílo Friš, ale po úniku, kdy už překonal brankáře Skálu, vykopl balon z čáry hostující Havlík. Hosté se stále tlačili do šancí, ale domácí Kainc je skvěle likvidoval.
Čkyně definitivně rozhodla v 85. minutě, odraženou střelu si zpracoval Petr Vondrášek a do prázdné branky rozhodl, že body zůstanou doma – 2:0. Hosté to ještě zkoušeli, ale už bych se jen opakoval, Kainc byl proti nějakému zvratu utkání.


SK Čkyně – Jiskra Třeboň 2:0 (1:0)
Branky: 14. Michal Šíp, 85. P. Vondrášek.
Rozhodčí: Vrchota – Tůma, Šimšík.
ŽK: 5:4 (Turek 2, P. Vondrášek, Mich. Šíp, Schwarz – Holý, Cahyna, Janoušek, Havlík)
ČK: 1:0 (66. Turek, 2x ŽK).


Diváků: 120.


Čkyně: Kainc – Turek, R. Provod, Sváta, J. Vondrášek – Michal Šíp (83. L. Provod), Martin Šíp, P. Vondrášek, Král – Friš (90. Schwarz), Kuneš (66. Valta). Trenéři Michal Uhlík, Václav Turek st.


Třeboň: T. Skála – Holý, Cahyna, Havlík (73. Raček), Wolf – Kido (69. Franěk), Šafránek, Janoušek, Maxa – Diviš (83. Redžepi), Rossmann. Trenér Marcel Tomášek.

 

Patrik Krull
foto Zdeněk Formánek

 

{gallery}ckyne/2013/duben_2013/fotbal_trebon{/gallery}