Soutěžte o prestižní značku

Soutěž Regionální potravina roku 2013 byla právě vyhlášena

 

Vyrábíte kvalitní potraviny? Vlastníte malou nebo střední provozovnu v Plzeňském kraji? Chcete získat pro Váš výrobek prestižní ocenění? Neváhejte a přihlaste se do soutěže “Regionální potravina Plzeňského kraje 2013”.

 

I v letošním roce vyhlásilo ministerstvo zemědělství opět v jednotlivých krajích České republiky soutěž o značku „Regionální potravina”. Stejně jako v minulých letech organizuje v Plzeňském kraji tuto soutěž Krajská agrární komora ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s.p.o., a Úhlavou, o.p.s., za mediální a marketingové podpory Plzeňského kraje.

 

V rámci soutěže je zajištěna propagační kampaň regionálních potravin, jejímž cílem je podpořit domácí producenty a motivovat spotřebitele k zájmu o ně. Pro úspěšné výrobky budou zajištěny propagační a prodejní prezentace u příležitosti řady významných společenských, kulturních a dalších akcí konaných v Plzeňském kraji. Oceněné výrobky budou prezentovány v katalogu vítězných výrobků a v informačních letácích. V nejrůznějších médiích bude probíhat inzertní kampaň.

 

Značku „Regionální potravina Plzeňského” kraje mohou získat v devíti různých kategoriích malé a střední firmy, které mají maximálně 250 zaměstnanců.

 

Přihlašované výrobky musí být vyrobeny v daném regionu a podíl místních surovin musí tvořit minimálně 70 procent. Hlavní složka musí být stoprocentně domácího původu.

 

Hodnocení výrobků budou provádět významní odborníci, především z našeho regionu, zabývající se profesionálně zemědělstvím nebo potravinářstvím. V hodnotitelské komisi jsou zástupci veterinární správy, zemědělské a potravinářské inspekce, ministerstva zemědělství, státního zemědělského intervenčního fondu, potravinářské komory, agrární komory a Plzeňského kraje.

 

Podrobnosti a podmínky účasti v soutěži najdete na www.regionalnipotraviny.cz; www.posumavi.jz.cz; www.rac.uhlava.cz, www.uhlava.cz i na webu Plzeňského kraje www.kr-plzensky.cz.

 

Přihlásit se můžete od 15. do 22. dubna 2013, a to s maximálně 5 výrobky.

 

Jste mezi těmi, kteří  se do soutěže o značku Regionální potravina roku 2013 přihlásí? Napište nám (info@sumava.eu), rádi o vašich výrobcích budeme informovat!

-tz, red-