koupaliste

Nečekaná zpráva: nový bazén bude

Snad poprvé zatleskaly téměř všechny ruce v sále při jednání zastupitelstva. Potlesk si vysloužil vedoucí odboru investic a údržby Michal Janče, když zastupitelům i všem dalším sdělil zprávu, kterou se dozvěděl jen několik chvil předtím. Vimperk obdrží dotaci na koupaliště, oznámil všem přítomným.

 

koupaliste 

 

Jak uvádí internetové stránky Regionálního operačního programu Jihozápad, Výbor Regionální rady ROP Jihozápad rozhodl v pondělí o podpoře dalších 28 projektů za 234,8 milionu korun. Ukončena tak byla poslední část 23. výzvy, konkrétně aktivita 3.1 D. Jedná se o projekty zaměřené na výstavbu a rekonstrukci sportovišť a turistických cest vyjma cyklostezek a cyklotras. A mezi úspěšnými žadateli je Vimperk se svou žádostí na 1. etapu výstavby areálu letních sportů s alokovanou částkou převyšující 27 milionů korun. Mezi nově schválenými projekty je i sportovní vybavenost u penzionu Šumavous v areálu U sloupů, vybudování sportovní infrastruktury v Borových Ladách a modernizace lyžařského areálu ve Strážném. “Nebylo to jednoduché, blahopřeji Vimperku,” zdůraznil člen rady Pavel Pavel (Jihočeši 2012).


Vypracovaný projekt pro vimperský areál vodních sportů počítá s pěti etapami. V první se plánuje výstavba otevřeného bazénu, který by byl v dalších etapách zastřešen a na závěr by vedle krytého vznikl venkovní bazén. Vimperk obdrží na realizaci první etapy 27,1 milionu. “Město bude muset doplatit částku kolem pěti milionů,” doplňuje krajský zastupitel Pavel Dvořák.

Regionální operační program tak vytrhl Vimperku trn z paty. Vedení města nemělo vůbec jasno, jakým způsobem bude dále fungovat provoz na městském koupališti a zda dokonce bude vůbec letos kvůli špatnému technickému stavu otevřen. Podrobnosti, jestli přidělení peněz znamená uzavření areálu pro letošní rok, kdy se Vimperáci a turisté vykoupají v novém bazénu, budeme zjišťovat a přineseme v příštích dnech.

 

 

Josef Rychtář

 

foto: Josef Rychtář