Luboš a Lukáš přemohli krajskou konkurenci

Opravit, utáhnout, přivařir, rozebrat, složit, správně sesadit…. to je pro žáky SOŠ a SOU Sušice hračka. Že jsou šikovní, dokazují nejen svou praktickou činností v rámci výuky na škole, ale  především také v soutěžích  odborných dovedností, které snad už se železnou pravidelností vyhrávají, nebo jim patří některá z prvních třech míst.

 

Potvrdili to opět v úterý na soutěži odborných dovedností žáků středních škol pro obor vzdělání Opravář zemědělských strojů v Kralovicích, kterou pořádala místní škola za spolupráce Plzeňského kraje.

Do Kralovic se sjela konkorence ze škol celého kraje  a sušičtí tak čelili nejedné výzvě.  Nedali se a převedli, že umí – Luboš Kodýdek získal zlato a Lukáš Mašek bronz. Společně pak vyhráli soutěž družstev.

 

“Umístění obou jednotlivců a pak i jejich úspěch jako  týmu  nás velmi potěšil, protože se jednalo o soutěž náročnou, která se skládala ze dvou teoretických a šesti praktických úkolů. Dobrá příprava žáků v tomto oboru přináší své ovoce v podobě kvalitních umístění nejen v krajských kolech, ale po ukončení školy i  v podobě lepšího uplatnění v praxi,” říká ředitel sušické školy Ing. Jaromír Kolář.

 

kodydek

Vítěz Luboš Kodýdek soutěže postupuje do národního kola, které se koná v květnu v SOŠ Bruntál. 

 

A protože i SOŠ a SOU Sušice je pravidelným pořadatelem  podobných soutěž (další bude v květnu), zhodnotil  ji Ing. Kolář i z hlediska připravenosti a zajištění jako velmi dobrou a organizátorům za jejich snahu poděkoval. Vítězi Lubošovi Kodýdkovi popřál: “Hodně štěstí v národním kole a pokud možno i stejné umístění jako v kole krajském. Věřím, že bude Plzeňský kraj a svou školu reprezentovat stejně dobře jako doposud.

-red, jk-