Pacienti tragicky zesnulého lékaře se ptají

(aktuálně/ověřeno) Tragická událost včerejšího dne, kdy při dopravní nehodě zahynul čtyřiapadesátiletý sušický lékař MUDr. Aleš Velkoborský, zasáhla nejen jeho blízké a rodinu, ale i kolegy, přátele a pacienty. 

 

Jeho pacienti, převážně klienti Vojenské zdravotní pojišťovny, teď hromadně vyjadřují obavy, u kterého praktického lékaře se budou moci zaregistrovat.

 

Spojili jsme se s radní pro oblast zdravotnictví a sociální péče MUDr. Kateřinou Novou a obrátili se na ni s dotazem, zda záležitosti související  s péčí  o pacienty MUDr. Velkoborského konzultovala se svými kolegy. Jakkoli je tragédie včerejšího dne  zarmucující, je třeba začít řešit  tuto otázku co nejdříve.

 

„Především mi dovolte, za sebe i své kolegy lékaře, vyjádřit hluboký smutek nad tragédií a zmařeným lidským životem. Je nám velmi líto, co se stalo.

 

Pacienti MUDr. Aleše Velkoborského se nemusejí obávat – spolu se svými kolegy jsme se samozřejmě okamžitě dohodli, že akutní péči poskytneme všem jeho pacientům. Pokud se někteří chtějí rovnou přeregistrovat, pak v současné době volné kapacity mají MUDr. Stanislav Masný a MUDr. Ladislav Jon. Co se týká Vojenské zdravotní pojišťovny – zítra budu účastníkem jednání s jejím ředitelem, abychom dohodli případný další postup. Buď se počet pacientů, které měl v péči MUDr. Velkoborský podaří přeregistrovat ke stávajícímu spektru praktických lékařů na Sušicku, nebo, pokud nebudou moci být všichni nově zaevidováni, je možné vypsat výběrové řízení na místo praktického lékaře.“

 

Pokud z jednání vzejdou nové informace, neprodleně o nich budeme informovat na našich stránkách.

Pro úplnost dodáváme, že

MUDr. Stanislav Masný ordinuje v Sušici na Nábřeží K. Houry 158, tel. 733 311 260, nebo ve zdravotním středisku Strašín, tel. 376 587 221.

MUDr. Ladislav Jon má ordinaci praktického lékaře ve středisku v Hartmanicích, tel. 376 593 220 a v Kašperských Horách , tel. 608 442 666 (sestra 773 997 442).

-red-

 

 

Licence Creative Commons
Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko