Místo pro nové bydlení

Obytná zóna nabízí nové možnosti bydlení

(aktuálně/ověřeno)  Zajistit základní technickou vybavenost pro  20 rodinných a 4 bytové domy se 36 malometrážními byty v prostoru bývalého OSP v Sušici (Na Hrázi), je záměrem investorů SP Máchova Develop s. r. o. a Ing. Zbyněk Polák – Reality. Záměr výstavby představili na jednání zastupitelstva tuto středu.

Pro realizaci projektu oslovili  investoři ke spolupráci město Sušice. Atraktivní místo pro bydlení nabízí možnosti bytové zástavby hned více druhy bydlení – vejde se sem 20 rodinných domů a čtyři nízkopodlažní bytové domy – dva  se dvanácti a dva se šesti byty.

Vybudování základního technického vybavení pro stavební parcely předpokládá částku zhruba 12,5 milionu korun. Vzhledem k tomu, že v  této lokalitě je vlastníkem části pozemků i město Sušice, požádali investoři o finanční spoluúčast na projektu. Podporu ve výši 2,5 milionu korun zastupitelé  odsouhlasili.

Projekt pro zajištění  klidného bydlení v atriaktivní městské lokalitě předpokládá kromě plynofikace kompletní nové inženýrské sítě – kanalizaci, vodovod, komunikace a veřejné osvětlení. Podle investorů by, pokud veškerá úřední agenda  proběhne bez komplikací, měly být  ještě do konce letošního roku  provedeny  demolice stávajících objektů, dokončení  vybudování základní technické vybavenosti předpokládají  zhruba za rok – v listopadu 2014.

 

img 8865

Představený projekt si mohli přítomní prohlédnout nejen na papíře, ale i  na modelu předpokládané  budoucí zástavby.

 

-red-