Malí fotbalisté na velkém turnaji

Na začátku minulého týdne dostali trenéři žáků Šumavanu Vimperk nabídku od profesionálního trenéra mládeže pana Václava Hrabíka, držitele trenérské profi licence UEFA „A”, na účast na mezinárodním turnaji ve Skalné u Chebu, odkud mimochodem pochází nejúspěšnější hráč novodobé fotbalové historie Pavel Nedvěd, který v současné době vykonává funkci sportovního ředitele v italském klubu Juventus Turín.


Tuto nabídku jsme dostali dle slov pana Hrabíka z toho důvodu, že dlouhodobě sleduje výsledky našich mužstev a líbí se mu hra, kterou vimperští kluci předvádí. Taková slova samozřejmě potěšila a účast jsme potvrdili.


Když jsme si přečetli, jaké týmy se turnaje zúčastní, řekli jsme si, že to bude pro naše hráče veliká zkušenost, ale zároveň i křest ohněm, protože turnaj byl určen pro kategorii U11, tedy ročník 2002 a náš tým v této kategorii disponuje pouze pěti hráči, zbytek týmu jsme doplnili hráči r. 2003. Turnaje se zúčastnili mimo jiných týmy jako Viktoria Plzeň, Bohemians Praha, Zbrojovka Brno, Sparta Praha, Hradec Králové, Dukla Praha, Teplice a další.

Konečné umístění sice nevypadá pro náš tým moc přívětivě – 22. místo z 24 týmů, ale výsledky a hra, kterou naši hráči předvedli, tak jasně v náš neprospěch nehovoří. Trochu úsměvná byla věta jednoho z trenérů, který řekl: „Vimperk? Kde to je? To je někde na Vysočině? Ale hrajou sympaticky, to musím uznat.” Myslím, že ten pán už dnes ví, že Vimperk leží na Šumavě, a to i díky našim hráčům, kteří se mu vryli do paměti předvedenou týmovou hrou a slušným vystupováním i mimo fotbalový trávník.

 

Výsledky našeho týmu:


Vimperk-Teplice 0:1

Vimperk-Dukla Praha 1:1 branka Vimperka: Červený

Vimperk-Landshut 0:1

Vimperk-Bránik Praha 1:1 branka Vimperka: Koloušek

Vimperk-Sokolov 0:1

 

Zápasy o umístění:

Vimperk-MTU Riede 4:0 branky Vimperka: Červený 2, Koloušek, Novotný

Vimperk-Tempo Praha 0:0 Penalty 1:3

 

Sestava:
Frýdek J., Červený O., Koloušek T., Janda M., Kopolovič P. – r. 2002
Vrábel M., Kliment R., Matoušek M., Děd T., Novotný M., Vlček T. – r. 2003

 

Trenéři:
Luboš Matoušek, Vlastimil Červený

 

Luboš Matoušek – trenér:
„Naši kluci hráli vyrovnaná utkání, chvílemi jim chybělo štěstí, aby některé zápasy dopadly lépe. Každý zápas kluci odehráli s velkým odhodláním a jediné Teplice byli lepší. Hráče bych chtěl pochválit jak za předvedenou hru, tak i za vystupování mimo hřiště. Děkuji rodičům, že s námi absolvovali tak dlouhou cestu.”

 

 

pro vimperk.eu: Lukáš Sýs, www.fclvicata.estranky.cz