1

Medaile nebyly dřevěné

K mnoha aktivitám školní družiny Pampeliška na ZŠ Lerchova patří neodmyslitelně i ty sportovní.  Čekání na hezké počasí se sice dá krátit v družinách a tělocvičnách, ale – venku je prostě venku. Prostor a čerstvý vzduch, kamarádi, pohyb, hra a dobrá svačinka – to všechno zahrnoval turnaj ve vybíjené, který Pampeliška uspořádala.

 

2

Růžové a zelené – dvě družstva proti sobě nastoupila s plným nasazením. Po počátečních potížích s nafouknutím míče začaly hry naplno a bojovalo se do poslední minuty.

 

4

5

 

Zápas byl napínavý. Jednou vyhrávali růžoví, hned zase zelení. Mohutně povzbuzovali všichni přihlížející – vychovatelky, fotografové a rodiče.

 

Dobojováno, vybito! První místo vyhráli zelení, ale růžoví jim dali pořádně zabrat a byli důstojnými soupeři.

7

6

,,Dostaneme dřevěné medaile?” ptaly se děti po skončení turnaje. Kdepak, dostaly od  paní vychovatelky pravé – za první i druhé místo. A kromě toho diplomy, sladkou odměnu a ještě sladší svačinku (napečené dorty a hnětynky), což byla velevýborná tečka sportovního odpoledne.

3

A jako vždy se  konec turnaje neobešel bez zvědavých otázek, co bude příště a kdy bude zase velký turnaj?  Turnaj bude za rok, ale příště, tedy s každým pěkným dnem, kdy se dá vyrazit ven na hřiště, nebo třeba na procházku po městě, na děti čeká pokaždé něco jiného, vždycky zajímavého.

-sd, red-

Pampelišky kvetou zeleně a růžově

 

Turnaj ve vybíjené

 

Už celý den jsme se těšili, až vyrazíme na hřiště za školu a začneme proti sobě házet míčem. Vždyť nás čekal velký turnaj ve vybíjené.

Vytvořili jsme dvě družstva , růžoví a zelení. Začátek byl v 15,15 hod. , ale začali jsme hrát o několik minut déle,neboť nám nešel nafouknout míč. Podařilo se a my mohli začít. Zápas byl napínavý. Jednou vyhrávali růžoví, jednou zas zelení. Fandila paní vychovatelka, naše fotografka paní Vystrčilová, ale i rodiče. Po 35 minutách bylo po všem! První místo vyhráli zelení, ale samozřejmě že růžové družstvo se také hodně snažilo.

,,Dostaneme dřevěné medaile?“ , ptali jsme se. Ale kdepak , dostali jsme medaile pravé. Paní vychovatelka udělila za první místo, ale i za druhé. Ještě diplomy, sladkou odměnu, sníst napečené dorty a hnětynky a šlo se domů. Turnaj se povedl a my všichni ze ŠD se těšíme na další rok.

Děti, ŠD – Lechova ul. Sušice