policie

Krimi – řidiči naměřili 2,61 promile

Do vězení se mu nechtělo, strážníci MP ho spravedlnosti předali – ve čtvrtek 25. dubna v dopoledních hodinách předvedli strážníci městské policie v Sušici na oddělení P ČR čtyřiačtyřicetiletého místního muže, na kterého vydal Okresní soud v Klatovech příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž měl do 20. dubna letošního roku nastoupit do vězení, což ale odkládal poněkud dlouho. Dotyčný je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po předání policistům byl za jejich doprovodu převezen do věznice.

 

Nepoučitelní a nebezpeční
Pozitivní na amfetamin a konopí – v sobotu 27. dubna odpoledne byl kontrolován v Sušici na ul. Nádražní 32letý muž z Horažďovic, který řídil vozidlo zn. Fiat. Dechová zkouška byla negativní, ale test na užití návykových látek pozitivní na amfetamin a konopí. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve.

 

2,61 promile alkoholu v dechu naměřil přístroj „řidiči” Peugeotu 307 v Horažďovicích v jednu hodinu odpoledne v neděli 28. dubna. Zřejmě dobře zapíjel nedělní oběd a posilněn se vydal na cesty. Na výzvu hlídky se muž podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky podrobil dechové zkoušce, kdy mu bylo naměřeno nejprve 2,61 a opakované 2,49 promile alkoholu v dechu.

 

Kradou, co se namane, nafta je stále „v kurzu”
V Sušici neznámý pachatel v noci ze čtvrtka na pátek z palivových nádrží zaparkovaných vozidel a strojů odčerpal celkem 190 litrů motorové nafty. Způsobil škodu za 6 650 Kč.

 

V uplynulých deseti dnech vnikl v obci na Kašperskohorsku neznámý pachateldo rekreačního objektu, kde uvnitř vše prohledal a odcizil hodiny, dalekohled a další hodnotné věci, vše za 88 600 Kč.

 

(aktuálně / ověřeno) Policisté hledají svědka nehody

KAŠPERSKÉ HORY – Poškodil oplocení a ujel
Policie ČR Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje územní odbor, dopravní inspektorát Klatovy, žádá občany o spolupráci při prošetřování uvedené dopravní nehody. K dopravní nehodě došlo v době od soboty 27. dubna od 21.30 hodin do neděle 28. dubna 2013 do 14.20 hodin, v Kašperských Horách v ulici Husova.
Dosud neznámý řidič jel s nezjištěným vozidlem v Kašperských Horách po ulici Husova ve směru od centra a z neznámých příčin vjel vpravo mimo vozovku. Vozidlo narazilo do oplocení u domu a řidič s vozidlem z místa dopravní nehody ujel. Není vyloučeno, že na vozidle bude poškozen nárazník.

 

Policisté žádají případné svědky dopravní nehody, aby podali informace na telefon číslo 974 334 111 nebo na dopravní inspektorát číslo 974 334 251. Informace k dopravní nehodě můžete sdělit i prostřednictvím e-mail: ktdi@mvcr.cz.

 

– p cr, red –