Nácvik techniky prvního polibku zaujal

Zodiak poněkud netradičně,  pohledem do neznámých stránek života známých osobností, které v určitém znamení slaví narozeniny, se rozhodli předestavit veřejnosti studenti gymnázia v Sušici. Ano, to byl onen zmiňovaný Jágr, Mendělejev a Suchý pohromadě – a pánové byli v opravdu vzácné společnosti osob světových jmen napříč všemi oblastmi – vědou, uměním, technikou…

 

img 0222

 

Nejprve ale starosta města symbolicky propůjčil vládu nad městem studentům – právě v den jejich svátku a  vyjádřil naději, že město vrátí ve stavu, v jakém si ho půjčují.

img 0210

 

Samozřejmě jsme se ptali, jestli  to tak bylo, zda město neutrpělo za vlády studentů nějaké újmy:

 

“Pokud vím a jsem  obeznámen se situací, studenti dodrželi slib a vrátili město v pořádku. Nebyly hlášeny žádné škody, katastrofy ani kalamity jimi způsobené, ” směje se starosta Bc. Petr Mottl.

 

A jak se jemu líbila studentská oslava?

“Moc. Musím říci, že každoročně obdivuji nápaditost, vtip a odhodlání,  s jakými se  do  programu pouštějí. Děkuji jim za ty pěkné chvíle. Škoda jen, že počasí se  dříve neumoudřilo a část festivalu školních kapel večer Na Fufernách propršela, ale i tak si myslím, že také letošní Majáles byl velmi povedený. Ještě bych rád popřál studentům, které čeká zkouška dospělosti hodně štěstí a aby se jejich píle a snaha zúročila. Ale samozřejmě i všem ostatním – studentům i pedagogům, přeji pohodový zbytek školního roku – “na jedničku”, okomentoval  starosta Sušice letošní oslavu.

 

img 0278 img 0312

Mezi nejpozorněji sledované patřil nácvik techniky správného prvního polibku včetně praktické ukázky a popisu, jaké pocity by oba aktéři měli  sdílet… Neméně zajímavá byla rekonstrukce Zlatého kolovratu z Erbenovy Kytice, v níž rčení “vzít nohy na ramena” dostává zcela realistický rozměr.

A pak následovala přehlídka  osobností, jaké Sušice jen tak nepřivítá – Jaromír Jágr, Zuzana Norisová, slavné trio z  filmu Někdo to rád horké…

img 0236  img 0262  img 0353

Jaromír Jágr                                      Zuzana Norisová                               Joe, Jerry a sladká Marilyn

 


Program sledoval do posledního decimetru nabitý Smetanův sál, který na závěr studentům dlouze aplaudoval. Potlesk a poděkování  patří i letos  Mgr. Naglmüllerové a Mgr. Skrbkové, pod jejichž režijní taktovkou  nápady dostaly reálnou podobu.

 

Tak za rok zase na viděnou a na slyšenou, doufejme že i s vytěsněním negativního klimatu. To by mohlo (nebude-li to možné jinak) proběhnout realizací vyšší verze aplikace vytěsnění horšího počasí počasím  lepším, což názorně na příkladu silných a slabých kyselin předvedl v rámci výuky D. I. Mendělejev  v podání Mgr. Ladislava Fedora.

img 0275

 

text a foto -as-

Další fotografie najdete ve fotogalerii.