Nejlepší zásahový tým: Sušice

Sušická záchranka pokořila soupeře hned dvakrát

Ve středu 15. května odstartoval již osmý ročník Memoriálu Jindřicha Šmause ve vyprošťování a poskytování přednemocničního ošetření zraněných při dopravních nehodách.

Mezi deseti nejlepšími českými a dvěma zahraničními (Maďarsko, Slovensko) soutěžními družstvy nechyběli sušičtí záchranáři a hasiči.

smaus su su

Soutěžní tým tvořili vždy čtyři hasiči a tři záchranáři. Pro soutěžící bylo připraveno čtrnáct odlišných scénářů dopravních nehod, které byly inspirovány skutečnými událostmi. Úkolem soutěžního družstva bylo co nejbezpečněji a nejefektivněji vyprostit zraněné osoby z havarovaného vozidla a poskytnout přednemocniční pomoc.

smaus su 1  smaus su su3

Rozhodl jediný bod

Jeden jediný bodík dělil osvědčený tandem ze Sušice od celkového vítězství – hasiči soutěžili ve složení: Bohumír Bucifal ml. (velitel zásahu), Pavel Lajpold, Vlastimil Kareš a Michal Zeman. Sušičtí záchranáři figurovali na obou prvních místech – posádka ZZS Sušice: MUDr. Jiří Choc, Josef Appelt a Radek Hnětkovský, soutěžila jak s týmem HZS Karlovy Vary, tak s družstvem HZS Sušice. První a druhé místo si náležitě vychutnávala, protože prokázala vynikající připravenost a převahu nad soupeři – rozdíl na třetí místo byl kolem dvaceti bodů.

smaus su 2

smaus su su5

 

Sušická ZZS je spolu s týmem profesionálních hasičů sušické stanice HZS výborně sehranou partou, která se v záchranářských soutěžích, které mají prokázat odbornost a připravenost k efektivním zásahům, prezentuje trvale výborně.

K dosaženému úspěchu gratulujeme trojici záchranářů i týmu sušických hasičů.

smaus su su6

smaus hodnoceni smaus uvod

 

A. Staňková, hzs, foto L. Makrlík

 

 

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko