VIDEO: V Bohumilicích nezlobili

V Bohumilicích v sobotu 25. května už podeváté házeli kostkou, vyhazovali si figurky v oblíbené hře Člověče, nezlob se! Přes velkou nepřízeň počasí se sešlo přes padesát hráčů. Bylo znát, že se turnaje zúčastňují vyspělí herní matadoři. Taktické varianty a různé úhybné manévry ukazovaly, že tuto hru opravdu ovládají. Záleželo samozřejmě na kostce, jaké správné číslo padne, jediná věc, kterou nemohli nikterak ovlivnit. Celý turnaj provázela bouřlivá kulisa, která patří k tomuto klání po všechny ročníky.

Vítězka letošního ročníku vyzve všechny předešlé soupeře z minulých let v příštím jubilejním ročníku v Souboji desetiletí. Stalo se teprve podruhé v celé historii turnaje, že hlavní kategorii vyhrál účastník, který předtím nikdy nesoutěžil. Pořadatelé i samotní účastníci byli spokojeni s průběhem turnaje. Sami máte možnost vidět, že věk v tomto případě nemá žádnou roli. Nejstarší účastnicí byla paní Marie Soukupová (81 let).

Pořadatelé děkují internetovému portálu vimperk.eu za ochotu při zprostředkování autentického prostředí turnaje. Dále děkují všem sponzorům, panu hospodskému za vzornou obsluhu a všem hráčům za velikou účast. Všichni účastníci se už teď těší na desátý jubilejní ročník v květnu příštího roku.

Kategorii nejmenší hráč vyhrál Štěpán Kouřim, druhý byl Jaroslav Pauch, třetí Zdeněk Vejtasa a čtvrtý Dominik Gajdoš.

Kategorie dorost: první Martina Nová, druhý byl Ondřej Gabauer, třetí Josef Kouba, čtvrtá Petra Vejtasová, pátý Stanislav Preněk, šestá Zuzana Semseiová.

V kategorii Velký hráč zvítězila a má právo vyzvat v Turnaji desetiletí předchozí vítěze Jiřina Pušmanová. Druhá byla Jana Pinkeová, třetí Tomáš Jarolím, čtvrtá Jana Beránková mladší, pátá Zdeňka Nová a šestý Martin Ženíšek.

 

 

Karel BERÁNEK

 

 

VIDEO Z AKCE

 

 

{gallery}vimperk/2013/kveten/clovece/{/gallery}

 

Foto: Tomáš Jarolím